Χίος: Την μετεγκατάσταση των προσφύγων μακριά από την παραλία της Σούδας ζητά ο δήμαρχος

Χίος: Την μετεγκατάσταση των προσφύγων μακριά από την παραλία της Σούδας ζητά ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του νησιού, Μ. Βουρνούς, με επιστολή του προς τον Γιάννη Μουζάλα ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων που ζουν εκτός καταυλισμού ενόψει και της επικείμενης κακοκαιρίας

Χίος: Την μετεγκατάσταση των προσφύγων μακριά από την παραλία της Σούδας ζητά ο δήμαρχος
Την άμεση μετεγκατάσταση μακριά από τη θάλασσα,τουλάχιστον των 300 προσφύγων και μεταναστών που ζουν έξω από τον καταυλισμό της Σούδας, στην παραλία μεταξύ του επιθαλάσσιου τείχους του κάστρου της Χίου και της ιχθυόσκαλας, ζητά ο δήμαρχος του νησιού, Μ. Βουρνούς, με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
 
Ο κ. Βουρνούς έστειλε την επιστολή «ενόψει του επερχόμενου ψύχους από τις επόμενες ώρες», όπως σημειώνει, και την κοινοποιεί στις αρμόδιες υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και αστικής κατάστασης και αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα και παλιότερες, προ ενός και δύο μηνών, ανάλογες επιστολές προς την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Κλείσιμο

Συναγερμός στον καταυλισμό λόγω της κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα, δεκάδες πρόσφυγες που διαμένουν εκτός δομής προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να προστατευθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Με φτυάρια και ξύλα στα χέρια οι μετανάστες προσπάθησαν να φτιάξουν κανάλια ώστε το νερό να καταλήγει στη θάλασσα και όχι μέσα στις σκηνές τους, αφού από την καταιγίδα των προηγούμενων ωρών πολλές σκηνές που διέμεναν μέσα οικογένειες να πλημμυρίσουν.

Όπως εξήγησαν στο politischios.gr η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική αφού η βροχή ήταν μεγάλη και σε ένταση και σε διάρκεια.

«Τα μωρά έκλαιγαν όλη τη νύχτα γιατί φοβόντουσαν τις αστραπές και τις βροντές. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ. Δεν είναι αυτή η ζωή μας», δήλωσαν.

Το ανησυχητικό όμως στην περίπτωση της Σούδας είναι το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα, είτε από τον Δήμο είτε από την Κυβέρνηση για την ασφαλή διαμονή όσων ατόμων μένουν σε σκηνές πάνω στην παραλία της Σούδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης