LIVE

Κορωνοϊός

Εξαρθρώθηκε καρτέλ που είχε γεμίσει με ναρκωτικά την Αθήνα - Πώς δρούσε η οργάνωση

Εξαρθρώθηκε καρτέλ που είχε γεμίσει με ναρκωτικά την Αθήνα - Πώς δρούσε η οργάνωση

Τα 97 άτομα που έχουν συλληφθεί, είναι Έλληνες, Αλβανοί, Αφρικανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι - Στο ανώτατο επίπεδο τοποθετείται Αλβανός, γνωστός με το ψευδώνυμο «Γκέντι» - Ορμητήριο και χώρος συγκεντρώσεως των διακινητών, αποτελούσε καφετέρια στην Πλατεία Αμερικής

Την πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εμπορίου και διακίνησης μεγάλων ποσοστήτων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας κατάφερε η αστυνομία. Συνολικά συνελήφθησαν 97 άτομα, ενώ, όπως εκτιμά η αστυνομία, το οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.

Όπως αναφέρεται από την αστυνομία το εγκληματικό δίκτυο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησής του.

Για την αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Παπαζαφείρη η υπόθεση είναι ξεχωριστή για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τι εγκληματικό δίκτυο είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης. Ηταν ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών. Από την πρωτογενή παραγωγή, την εισαγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης καθώς και ηρωίνης και κοκαΐνης.Ο δεύτερος λόγος που καθιστά την υπόθεση αυτή ξεχωριστή, αφορά «στο συστηματικό τρόπο με τον οποίο καταφέραμε να φτάσουμε στον «πυρήνα» του εγκληματικού αυτού δικτύου και να το αποδομήσουμε πλήρως» ανέφερε ο κ. Παπαζαφείρης.

Ο απολογισμός
Ο απολογισμός της μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είναι οι συλλήψεις 97 ατόμων, εκ των οποίων οι 36 κατά τη διάρκεια της σταδιακής αποδόμησης της εγκληματικής οργάνωσης και παράλληλα 2 ηγετικών μελών, τα οποία είναι ήδη κρατούμενα σε φυλακές, από παλαιές υποθέσεις ναρκωτικών.

Παράλληλα, συνελήφθησαν 59 άτομα, κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος Θεόδωρος επισήμανε, από την πλευρά του, ότι η εγκληματική οργάνωση, που αποτελείτε από 146 μέλη συνολικά, δραστηριοποιούνταν συγκεκριμένα στην πρωτογενή παραγωγή, εισαγωγή, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών, στο κέντρο της Αθήνας.Όπως διευκρίνισε ο κ. Χρονόπουλος, τα 97 άτομα που έχουν συλληφθεί, είναι Έλληνες, Αλβανοί, Αφρικανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, για την εμπλοκή τους στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, άλλα 46 άτομα τα οποία και αναζητούνται.

Από την εξέλιξη των ερευνών εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη ιεραρχικά σε 7 επίπεδα, ως εξής:

Στο ανώτατο επίπεδο τοποθετείται Αλβανός, γνωστός με το ψευδώνυμο «Γκέντι», που βρίσκεται στη χώρα του και ο οποίος και αποτελεί το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης,

Τέσσερις Αλβανοί αποτελούσαν τα ηγετικά στελέχη - εντολείς της οργάνωσης,

Επτά άτομα από τα οποία 3 Αλβανοί και 4 Έλληνες δραστηριοποιούνταν στη πρωτογενή παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης.

Τρεις Έλληνες ήταν επιφορτισμένοι με τη διαμετακόμιση ποσοτήτων ναρκωτικών δια της Ελληνοαλβανικής μεθορίου

Είκοσι άτομα από τα οποία 17 Αλβανοί, ένας Έλληνας, ένας Βούλγαρος και ένας Ρουμάνος είχαν καθοριστεί ως υπεύθυνοι των χώρων αποθηκεύσεως των ναρκωτικών ουσιών,

Δέκα άτομα από τα όποια 6 Αλβανοί, 3 Έλληνες και ένας Βούλγαρος αποτελούσαν τους μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών στους διακινητές.

Στο τελικό επίπεδο τοποθετείται το δίκτυο των διαφόρων υποομάδων διακινητών των ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Τα αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει δικό τους κωδικοποιημένο λεξιλόγιο.

          Στη δικογραφία εμπεριέχονται κάποιες κωδικές ονομασίες:

Χαρτιά: Χρήματα

Γάλα, Αλεύρι, Γιαούρτι ή Κοτόπουλο: Κοκαΐνη

Φωτιστικό, Κασέρι ή Ζαμπόν: Ινδική Κάνναβη

Σχολείο: Φυλακή

Μηχανή: Όπλο

Εργαλείο: Ζυγαριά

Κράτος: Αστυνομία και Ασφάλεια

Γκάζι: Πυροβολισμός

«Αρχηγείο» των εγκληματικών οργανώσεων ήταν κεντρική καφετέρια στην Πλ. Αμερικής. Τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται σε 20.000.000 ευρώ, τα οποία ξέπλεναν με κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Οι προμηθευτές από την Αλβανία, τοποθετούσαν πάνω στα δέματα με ινδική κάνναβη, ένα… τραπουλόχαρτο, ως σύνθημα για την παραλαβή από τους συνεργούς τους, και… βαθμολογία της ποιότητας του ναρκωτικού.Αναφορικά με το δίκτυο των υποομάδων διακίνησης των ναρκωτικών, διακριβώθηκε η διασύνδεση μεταξύ τους, αφού κάποια μέλη μιας ομάδας δραστηριοποιούνταν με εναλλασσόμενους ρόλους και σε άλλες ομάδες.

Ορμητήριο και χώρος συγκεντρώσεως των διακινητών, αποτελούσε καφετέρια στην Πλατεία Αμερικής, της οποία ο προσωρινά υπεύθυνος και μέλος της οργανώσεως, είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Ταυτοποιήθηκαν 30 και πλέον άτομα, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, που προέβαιναν στην πώληση των ναρκωτικών ουσιών και είχαν τον ρόλο των διακινητών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου.Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών Βασίλης Αντωνίου, οι δράστες έπαιρναν πρωτόγνωρα μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς.

Διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση ενός εκ των συλληφθέντων, Αλβανού, ο οποίος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τους μικροδιακινητές, ενώ δρούσε ταυτόχρονα ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εγκληματικών ομάδων συμπατριωτών του, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή στην Ελλάδα ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, την αποθήκευσή τους σε διάφορους χώρους στην Αττική, αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή κάνναβης και κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Η αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 45 κατ' οίκον έρευνες, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

433 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

6 κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,

100 γραμμάρια ηρωίνης,

Φυτεία κάνναβης 1300 δενδρυλλίων,

Δύο φυτείες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, συνολικά 300 δενδρυλλίων και πλήρης εργαστηριακός εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Μεγάλος αριθμός ζυγαριών ακριβείας,

Το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ,

Μεγάλος αριθμός κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ, με τα οποία εκτιμάται ότι η οργάνωση νομιμοποιούσε μέρος των εσόδων της από τις εγκληματικές δραστηριότητες,

Δέκα αυτοκίνητα, 2 μοτοσυκλέτες και φορτηγό.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία εκτιμά ότι η εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της έχει διακινήσει επιπλέον 1 τόνο και 235 κιλά κάνναβης, 1 κιλό και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, μισό κιλό ηρωίνης, μισό κιλό MDMA και 8 κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Που δρούσαν οι ομάδες του καρτέλ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

giorgos patisia

Μάλλον αυτό που σας έχει πειράξει είναι οτι όλες τις καλές τις μπίζνες σας τις πήρανε οι ξένοι? Για τους Ελληνες γιατί δεν λέτε τίποτα?

βανα

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ....ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ .ΕΛΑΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ,ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΞΥΠΝΑΝΕ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ,ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΟΟΟΟΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ .ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ .ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΑΖ ΔΩΡΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ....ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ .ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ...ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ...ΟΡΓΑΝΑ .ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ .ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΦΤΗΝΗ ΜΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑΚΗ ΚΑΒΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ .ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΒΑΝΤΖΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ .ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ .ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ .ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ .ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ ΠΡΑΖΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΠΡΕΖΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ .ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ .ΝΑΙ .ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ .........

ιωαννης

ετσι ακριβως οπως τα λεει η βανα ειναι .οι αλβανοι κανουν κουμαντο στη περιοχη. αυτοι που εχουν τα μπουρδελα ειναι αυτοι που οργανωνουν τις μεγαλες ληστειες το εμποριο ναρκωτικων τη διακινηση μεταναστων μεσω αλβανιας κτλ αν καποιος κατοικος τολμησει να καταγγειλει στο τοπικο αστυνομικο τμημα κατι αυτοι οι ιδιοι αστυνομικοι θα τον ...δωσουν στους αλβανους.οι αστυνομικοι εδω ειναι οι ρουφιανοι των αλβανων και οχι το αντιθετο .εχουν αγαστη συνεργασια αλβανοι μαστροποι και νταβατζηδες με αφγανους διακινητες και μαυρους βαπορακια .το γωνιακο νεοκλασσικο βικτωρια και αριστοτελους που το εχει ενας μεγαλος κουρδος διακινητης η γωνιακη καβα αριστοτελους και φιλιππιδου οι παρατραπεζες περιξ τα μαγαζια κινητων περιξ τα καφενεια που συχναζουν οι αλβανοι μπουρδελαδες ειναι σημεια αναφορας .η βιλλα αμαλια εγινε σχολειο .τι θα γινει θα κλεισουν τα μπουρδελα θα σταματησει η εμπορια ναρκωτικων η ειναι ευκαιρια οι μαθητες να γινουν οι νεοι ....πελατες .η πορνεια και τα ναρκωτικα ειναι το πρωτο οπλο των αλβανων και τουρκων κατα του ελληνα .το κολπο τους παει καλα δυστυχωσ για εμας .εχει δικαιο η βανα

ΠΠΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΕΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΟΣΗ ΜΑΥΡΗ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ

O KOΣΜΟΣ ΤΟ'ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ !

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ !! ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΧΑΛΟ .

Βασίλης Τσιτσάνης

Τώρα κλαίν' όλα τ' αλάνια, που θα μείνουνε χαρμάνια

Θα περάσω

σε κανά τρίωρο από το γνωστό στέκι (Λέλας Καραγιάννη και Ι. Δροσοπούλου) και θα σας πω αν είναι εκεί οι Αφρικανοί να πουλάνε... Μιλάμε μόνο στα μούτρα που δεν μας τα έβαζαν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης