Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης

Προτείνεται και η  ίδρυση  Ομοσπονδίας δικαστικών Ενώσεων

Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, υπογραμμίζει  το ψήφισμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της 32η τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της, ενώ παράλληλα προτείνεται η  ίδρυση  Ομοσπονδίας δικαστικών Ενώσεων.

Παράλληλα, η ΕΕΕ  επισημαίνει στο ψήφισμά της ότι «η άσκηση δημόσιας  κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις αλλά και η κάθε απρόσφορη απόπειρα μετατροπής  της λειτουργίας της Δικαιοσύνης σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή χειραγώγησής της,  δε βοηθά στην εξυπηρέτηση του πανθομολογούμενου σκοπού της δημιουργίας ενός κράτους δικαίου και καταδεικνύει μία Δημοκρατία που νοσεί».

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά την 32η τακτική γενική συνέλευση που συγκλήθηκε την 27.11.2016, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
                                          ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

1) ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ κατηγορηματικά τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική ύφεση  Έλληνες πολίτες ότι θεσμική αποστολή αλλά και αταλάντευτη απαίτηση των  εισαγγελικών λειτουργών,  ως θεματοφυλάκων του Συντάγματος και της νομιμότητας, είναι η πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής και η αυστηρά τιμωρία όσων διαχρονικά την εκκολάπτουν και υποθάλπουν,

2) ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ισχυρά την πολιτεία και εμπράκτως να επιβεβαιώσει την στρεφόμενη προς την ανωτέρω κατεύθυνση βούλησή της, ενισχύοντας και θωρακίζοντας τον εισαγγελικό κλάδο με κάθε πρόσφορο μέσο προς αυτό το σκοπό αλλά και σεβόμενη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική αυτοτέλεια και  λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των λειτουργών του,

3) ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ απερίφραστα ότι η άσκηση δημόσιας  κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις αλλά και η κάθε απρόσφορη απόπειρα μετατροπής  της λειτουργίας της Δικαιοσύνης σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή χειραγώγησής της,  δε βοηθά στην εξυπηρέτηση του πανθομολογούμενου σκοπού της δημιουργίας ενός κράτους δικαίου και  καταδεικνύει μία Δημοκρατία που νοσεί και δεν εμπνέει ούτε ενθαρρύνει τους πολίτες της, προκειμένου να εμπιστευτούν τους ευρισκόμενους σε διαρκή και κλιμακούμενη κρίση και αμφισβήτηση θεσμούς της,

4) ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ σθεναρά προς τις λοιπές συνταγματικά κατοχυρωμένες εξουσίες πως  απόλυτη βούληση του κλάδου,  ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης στα πλαίσια της οποίας και μόνο δύναται να τεθεί το θέμα της αύξησης ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, αλλά και ενόψει της τροποποίησης του ΚΟΔΚΔΛ, είναι η κατάθεση σειράς αποκρυσταλλωμένων προτάσεων  που αποσκοπούν στην περαιτέρω διασφάλιση της θεσμικής ανεξαρτησίας του κλάδου και πλήρη απαγκίστρωση της δικαστικής εξουσίας από τις λοιπές,

5) ΤΟΝΙΖΟΥΝ ηχηρά την καίρια για το δικαστικό σώμα και την προάσπιση της θεσμικής του θέσης και των δικαίων αιτημάτων των μελών του  σημασία της ύπαρξης και αλληλέγγυας συνεργασίας των συνταγματικά προβλεπόμενων δικαστικών Ενώσεων και τον κίνδυνο εκφυλισμού του κομβικού τους ρόλου για τη λειτουργία της δικαιοσύνης μέσω του κατακερματισμού τους ή της πολυδιάσπασή τους και ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ  προς τις άλλες δικαστικές Ενώσεις πρόταση για ίδρυση Ομοσπονδίας δικαστικών Ενώσεων προς αποτελεσματικότερη υποστήριξη και προβολή των κοινών θέσεων και αιτημάτων του δικαστικού κλάδου,

6) ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΝ ανεπιφύλακτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος να αναλάβει όλες τις αναγκαίες δράσεις, για την ανάδειξη και ικανοποίηση των προτάσεων και αιτημάτων του κλάδου».

Μάρθα

Και γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα για να παραμείνουν μερικοί γηραλέοι μεγαλοδικαστές στις θέσεις τους; Εξάλλου η κα Θάνου είχε πει για το συγκεκριμένο θέμα ότι η διάταξη του συντάγματος γράφτηκε για να προστατεύει τους δικαστές από την απόλυση. Όταν οι ίδιοι θέλουν να παραμείνουν, δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόζεται (!!!!!!). Τα Καλά και τα Συμφέροντα για τους προστάτες της νομιμότητας.........

Δεν μπορεί γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος!

Διότι δεν ειπάρχει Σύνταγμα στην Ελλάδα! Μετά την πτώση της δικτατορίαςοι το 1974, οι μασόνοι σαν οργανωμένη συμμορία, έφεραν στην Ελλάδα τον επίσης μασόνο Κωνσταντίνο Καραμανλή, στης 24 Ιουλίου του ίδιου έτους σχημάτισαν μία μεταβατική κυβέρνηση, "Εθνικής Ενότητας", δίχως την εντολή του λαού, αρπάζοντας την εξουσία, αυθαίρετα και παράνομα την κατάλληλη στιγμή , δίχως να υπάρχει νόμιμο πολίτευμα και σύνταγμα στην χώρα μας, από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για να επιλέξει ο λαός ελεύθερα το πολίτευμα όπου θα ασκείται η εξουσία του, δια μέσω των αντιπροσώπων του, καθώς και δημοψήφισμα για την νομιμοποίηση του συντάγματος κατευθείαν από το λαό! Η τύχη της χώρας μας αποφασίστηκε μέσα στις μασονικές στοές! Ότι ακολούθησε στην συνέχεια μέχρι σήμερα στηρίζεται στην παρανομία! Όλα αυτά που αναφέρω είναι ιστορικά καταγεγραμμένα! Σήμερα δεν αναφέρεται πουθενά το σιωπούν όλοι με πολύ ευλάβεια!

Σύριζας

Η θάνου δεν προλαβαίνει την αναθεώρηση του συντάγματος και είναι κρίμα η δικαιοσύνη να τη στερηθεί

Μάνος

Θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει.