«Δεν πληρώνω»: Ο γιατρός που… ματαιώνει τους πλειστηριασμούς

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος που πρωτοστατεί κάθε εβδομάδα στα Ειρηνοδικεία της Αττικής; 

Δίνει δυναμικό «παρών» κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της Αττικής αφού ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω'' προσπαθούν να αποτρέψουν με την παρουσία τους, τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς


Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος πρωτοστατεί κάθε εβδομάδα στις διαμαρτυρίες του κινήματος και στέκεται αλληλέγγυος δίπλα σε ανθρώπους που αγωνιούν για τις κατοικίες τους. 

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 26 Οκτωβρίου 


Ο 34χρονος αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό του ιατρείο στην Αθήνα αφού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην οφθαλμολογία και παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του είναι αρκετές δεν απέχει ποτέ από τις δράσεις του κινήματος, το οποίο ίδρυσε το 2009 μαζί με τον αδελφό του Ηλία. 

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 


«Επέλεξα την ιατρική και από άποψη επαγγελματικής καθημερινότητας αλλά και από άποψη προσφοράς. Εργάστηκα ως ειδικευόμενος οφθαλμολογίας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν.Ιωνίας-Πατησίων «Αγία Όλγα» και αυτή τη στιγμή ψάχνω να δω τι μηχανήματα μπορώ να αγοράσω για το ιατρείο μου και κοιτάζω επίσης να δω αν μπορώ να υπαχθώ σε κάποιο ΕΣΠΑ», λέει στο protothema.gr.

Στο Ειρηνοδικείο του Περιστερίου στις 2 Νοεμβρίου 


Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων, πρωτοστατώντας στη μάχη ενάντια στο κλείσιμο και την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων. Σήμερα «παλεύει» στα Ειρηνοδικεία προκειμένου να μη βγουν στο… σφυρί οι λαϊκές κατοικίες.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 26 Οκτωβρίου 


«Ξεκινήσαμε το 2009 με αφορμή τα διόδια. Ανοίγαμε τι μπάρες προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι πολίτες. Όσο όμως η κρίση βάθαινε το κίνημα πέρασε και άλλα ζητήματα όπως ήταν για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα, τα ΜΜΜ και σήμερα οι πλειστηριασμοί. Εμείς ουσιαστικά αυτό που λέμε δεν είναι ''δεν πληρώνω'' γενικά και αφηρημένα αλλά ότι τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά πρέπει να έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα και να μην εξαρτάται η πρόσβαση του φτωχού λαού από την οικονομική του κατάσταση», εξηγεί ο ίδιος. 

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 


Όπως σημειώνει το κίνημα δεν είναι «απλά ένα γραφείο εξυπηρέτησης, ουσιαστικά προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αντίσταση»  και συμπληρώνει: «Ο παθών δεν είναι ένα θύμα που απλά του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά τον καλούμε να γίνει συναγωνιστής».

Στο Ειρηνοδικείο του Ίλιον στις 21 Σεπτεμβρίου 


Καλύπτουμε ένα πολιτικό κενό

Μπορεί η ιατρική να είναι η μεγάλη του αγάπη η πολιτική όμως είναι το πάθος του. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ενεργά σε όλους τους μεγάλους αγώνες του μαθητικού, του φοιτητικού, του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. 

Στο Ειρηνοδικείο του Ίλιον στις 27 Σεπτεμβρίου 


«Κινούμαστε πολιτικά σύμφωνα με τον ηθικό και αξιακό μας κώδικα, σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολλών και των φτωχών. Με την Λαϊκή Ενότητα είχαμε συστρατευθεί όταν είχε συσταθεί γιατί θεωρούσαμε ότι αυτός ο φορέας θα μπορούσε να αποτελέσει συνολικά ένα μέτωπο αντιμνημονιακών δυνάμεων. Όταν είδαμε ότι αυτό δεν γινόταν φύγαμε. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι το μέτωπο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί».

Όπως υποστηρίζει ο 34χρονος το κίνημα καλύπτει ένα πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα το οποίο δεν μένει στη θεωρία αλλά περνάει στην πράξη.

Στο Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου στις 20 Ιουλίου «Ουσιαστικά υπήρχε ένα πολιτικό κενό σε κινήματα αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής. Δεν υπάρχει κενό για ένα ακόμη κόμμα που θα έχει ίδιες θεωρίες με τα προηγούμενα. Θεωρήσαμε ότι χρειάζεται αντίσταση στην πράξη και ένας από τους τρόπους ήταν και η οργάνωση της άρνησης πληρωμής του απλού λαού απέναντι σε διάφορες μεγαλοσχήμονες οι οποίοι κάνουν ουσιαστικά μία βίαιη αναδιανομή του πλούτου».

Λόγω της δράσης τους ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος αλλά και άλλα  μέλη του κινήματος αυτή τη στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν «δεκάδες μηνύσεις για τα διόδια και τώρα προστέθηκε μία μήνυση για τους πλειστηριασμούς. Γενικά έχουμε διάφορες δικαστικές διαμάχες. Συγκεκριμένα για τους πλειστηριασμούς μας έκαναν μήνυση για παρακώλυση συναγωνισμού  μέσω του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας δύο συμβολαιογράφοι στους οποίους είχαμε κάνει εμείς πρώτα μήνυση γιατί είχαν εκτελέσει εκτός του Ειρηνοδικείου τον πλειστηριασμό». 

Στο Ειρηνοδικείο του Ίλιον στις 6 Ιουλίου 


Τέλος ξεκαθαρίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε να βγει στο σφυρί η λαϊκή περιουσία» ανεξάρτητα αν πρόκειται για πρώτη κατοικία ή όχι.  «Δεν θέλουμε να πλειστηριαστεί ούτε πρώτη κατοικία, ούτε σπίτι στο χωριό, ούτε χωράφι, ούτε κάποιο μαγαζάκι».

Δείτε βίντεο: Λεωνίδας Παπαδόπουλος: Αυτός είναι ο «Ρομπέν των φτωχών» των πλειστηριασμών


Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (198)

wiravenger

Πολύ "γλυκό" το άτιμο το ΕΣΠΑ της "κακιάς" Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι κομμουνιστάκο; Δεν έχεις εσύ όλη την ευθύνη, βέβαια. Φταίνε και αυτοί που σε πιστεύουν.

Αχ αυτή η ....

Πήγα και εγω σε κανα δυο συγκεντρώσεις για υποσστήριξη αλλά μέχρι εκεί γιατί έχασα 4 μεροκάματα και πλήρωσα εισητήρια να πάω φαγητό διαμονή κλπ η τσέπη μου όμως δεν αντέχει άλλο παρόλο που είμαι σχετικά καλά αμειβόμενος, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ; ίσως να έχει κάνει καλό κομπόδεμα όταν ήταν ασκούμενος αλλά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μάλλον κάτι δεν πάει καλά αφού η δημόσια μισθοδοσία ασκούμενων είναι πολύ μικρή, εκτός και αν χρηματοδοτείται από κάποιους άλλους αόρατους. Τον σκοπό του πάντως τον πέτυχε έγινε ευρύτατα γνωστός άρα εξασφάλισε την πελατεία του για το ιδιωτικό του ιατρείο στο οποίο μάλλον δεν θα παίρνει χρήματα από τους ασθενείς αν και αυτοί εφαρμόζουν το μότο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Βουρ λοιπόν να φτιάξει γρηγορα με ΕΣΠΑ ή χωρίς ΕΣΠΑ το ιατρείο του να έχουμε και εμείς κάπου να πάμε χωρίς αμοιβή.

Λαφαγιάννης

Όταν θα φιγουράρει πρώτος στον Τειρεσία και δεν θα μπορεί να πάρει ΕΣΠΑ, ίσως καταλάβει ότι έριξε το βάρος σε λάθος πράγματα.

Γιάννης Γ

Εγω εδώ θα αναφερθώ σε άλλου είδους σωτήρες. Αυτούς που είναι επαγγελματίες εμποράκοι της ανθρώπινης απελπισίας και την ελπίδας συνάμα.. ....... Ακολουθείται απο αυτούς αυτό το επάγγελμα του "αυτόκλητου προστάτη". Όπου ομάδες εξ αυτών εκεί στην κάθε αναμπουμπούλα εμφανίζονται ως οι από μηχανής Θεοί και προστάτες και αναλαμβάνουν τα καθέκαστα. Να δημιουργούν πρώτα απολα ντόρο και εντυπώσεις ότι κάτι κάνουν και να αποκτήσουν τηλεοπτική δημοσιότητα. Να δημιουργήσουν συνάμα σύλλογο/γους. Συνήθως οι ίδιοι να είναι ο σύλλογος, δείχνοντας ότι θέλουν και ότι προσπαθούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και το δίκαιο του εργαζομένου , του θιγόμενου, αυτού η αυτών που έπαθαν οικονομική ζημιά η καταστροφή κλπ..... Ακολουθούν στο στημένο παιχνίδι και οι εργατολόγοι η οι μεγάλο δικηγόροι του κόλπου που τάζουν τα ακατόρθωτα. Που τον τίτλο του εξπέρ και την αναγνωρισημότητα τους τον έχουν κερδίσει από τις συχνές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ως τηλεοπτικοί μαϊντανοί επί παντός επιστητού. Και τελευταίος επίσης κλάδος που ανθεί σήμερα μαζί τους είναι τα λεγόμενα παπαγαλάκια που είναι μπασμένοι στο κόλπο για τα καλά. Που παίζουν με τον πόνο και την αγωνία ή που κάνουν την φασαρία για να ακουστούν. Που παροτρύνουν τους θιγόμενους αυτών που έχασαν την δουλειά τους, που έπαθαν οικονομική ζημιά η καταστροφή να γραφούν στον σύλλογο πείθοντας τους ότι θα πετύχουν το ακατόρθωτο, //τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια // κλπ κλπ. Δηλαδή να φουντώνουν τα μυαλά των παθόντων ότι θα τα πάρουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ ότι αυτά τα δικαιούμαστε από το κράτος, ή ότι τα σπίτια σας θα τα γλυτώσουμε. Και αυτοί επιπρόσθετα λένε στον κόσμο, τι για προσφυγές στον Άρειο πάγο, τι για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τι για τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, τι για προσφυγή ακόμα και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αργά και σταθερά τελικά με τις συνδρομές των παθόντων μελών , δουλεύει και ζει ολόκληρο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ κύκλωμα/ σύστημα. . ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ.. Εύχομαι εσείς που έχετε την απορία και όσοι άλλοι με διαβάζετε, να καταλάβατε ορισμένα πράγματα, και σε τι αναφέρομαι.

XD

Όποιος του νοικιάσει γραφείο για ιατρείο παίρνει κάποιo ρίσκo...

Κλασσικό παράδειγμα

Κλασσικός Αριστερός [...] : Μαγκιά, τσαμπουκάς, τραμπουκισμός, αντιμνημόνιο, δραχμή αλλά όταν είναι για την προσωπική κονόμα είναι καλή Ευρώπη ! Λεφτά για να στήσει δικό του ιατρείο θέλει μέσω ΕΣΠΑ !

Έτσι μεγαλώνει

το αυγό του φιδιού. Της χρυσής αυγής είναι ο κύριος ή του ΚΚΕ; Άγνωστο.

Γιάννης Γ

@ Έτσι μεγαλώνει12/11/2016 10:39 ............... Περίμενε μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα δείς με ποιους θα είναι.

fff

Υπάρχουν και οι πολιτικές πλατφόρμες που τριγυρίζουν σαν τις σφίγγες πάνω από τα κεφάλια των πολιτών και υπόσχονται σωτηρία από τον αόρατο θεό αρκεί να υπογράψεις διακηρύξεις εξωγήινων και φυσικά να πληρώσεις τον λιγοστό οβολό σου που σε έχει απομείνει στην μεγάλη ιδέα λεφτά υπάρχουν για να έρθουν αυτοί από τον άλλο γαλαξία και να σε ξεχρεώσουν στα βάθη του αιώνα . μεγάλοι απατεώνες και λωποδύτες ..

Russell

Καινουργιος καραγκιοζακος μας φύτρωσε.

Γιατρός

Δηλαδή θες να σου ανοίξουν και ιατρείο τζάμπα με το ΕΣΠΑ, αλλά εσύ μετά να κονομάς. Γιατί δεν πας σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας κύριέ μου, πως θα παίρνεις λεφτά από τον πάσχοντα συνάνθρωπο; ΥΓ. στοίχημα 10 προς 1 αν αυτός μπήκε κανονικά στην Ιατρική Αθηνών...

Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Γιατι δε μας λετε ποσα χρωσταει αυτος ο κυριος για το στεγαστικο του;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ithopios

Ο Στράτος Βαλσαμίδης εξαφανίσθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου - Βρέθηκε νεκρός στο Παλαιό Ψυχικό μία εβδομάδα αργότερα και ο θάνατός του είχε επέλθει 48 ώρες πριν βρεθεί - Τα λάθη των Αρχών και οι απαντήσεις που αναμένονται από τις τοξικολογκές- ιστολογικές εξετάσεις

Rain_3

Κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ.

voiotia_ar

Πως τα δύο ξαδέλφια που ξεκίνησαν μαζί την επαγγελματική τους πορεία έφτασαν να βγάλουν τα όπλα με αφορμή μια πινακίδα και φόντο τη μοιρασιά της φύλαξης της βιομηχανικής περιοχής του Σχηματαρίου και των Οινοφύτων

1