Καιρός: Ο νοτιάς φέρνει σκόνη απ' τη Σαχάρα τη Δευτέρα

Καιρός: Ο νοτιάς φέρνει σκόνη απ' τη Σαχάρα τη Δευτέρα

Στα βορειοδυτικά αναμένεται τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα και να σημειωθούν καταιγίδες - Ζέστη και λασποβροχές στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Ο νοτιάς φέρνει σκόνη απ' τη Σαχάρα τη Δευτέρα
Συννεφιά και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016. Λίγες βροχές μικρότερης διάρκειας και έντασης θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 11 έως 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βόρεια πελάγη και στο Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Κλείσιμο
Στην Αττική περιμένουμε αυξημένη υγρασία και συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και αυξημένη υγρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης