Φωτογραφίες: Εκατοντάδες μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους στο Ζάππειο

Φωτογραφίες: Εκατοντάδες μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους στο Ζάππειο

Η εκδήλωση έχει ως στόχο η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού

Φωτογραφίες: Εκατοντάδες μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους στο Ζάππειο
Εκατοντάδες μητέρες θήλασαν τα παιδιά τους στο Ζάππειο συμμετέχοντας στο 7ο Πανελλήνιο Ταυτόχρονο θηλασμό.  

Η εκδήλωση έχει ως στόχο η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού. 

Κλείσιμο


Μητέρες από όλη την Αττική συντάχθηκαν σήμερα το πρωί στο συντριβάνι του Ζάππειου Μεγάρου προκειμένου να λάβουν συμμετοχή στον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Οι μητέρες με τα μικρά τους κάθισαν στα σκαλοπάτια του συντριβανιού και θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους όπως συνέβη ταυτόχρονα και σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας.

« Αυτή η προσπάθεια είναι ένα είναι ένα μήνυμα προς όλες τις μητέρες να καταλάβουν την σημασία του θηλασμού και να μην ντρέπονται να ταΐζουν τα παιδιά τους αλλά μήνυμα και για τις γυναίκες οι οποίες είναι υποψίες μανούλες να μάθουν την αξία του μητρικού θηλασμού για εκείνες αλλά και τα μωρά τους» είπε μεταξύ άλλων μια μητέρα δύο μικρών παιδιών. 




Για την Αττική την διοργάνωση έχει αναλάβει η «Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής» και είναι υπεύθυνη για την καταμέτρηση των θηλαζουσών γυναικών. 




«Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες-μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, από μητέρα προς μητέρα» αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ομάδας Εθελοντών. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις σχετικές με το θέμα του θηλασμού αλλά υπήρχε και διαμορφωμένος χώρος για παιχνίδι για τα παιδιά. 
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης