Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άνοιγμα των καταστημάτων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άνοιγμα των καταστημάτων

Στους δρόμους, όχι για να αγοράσουν αλλά να διαμαρτυρηθούν

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άνοιγμα των καταστημάτων
Ανοικτά βρίσκονται σήμερα Κυριακή τα κατάστημα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν την 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν στις 10 Νοεμβρίου.

Πλήθος κόσμου, με σύμμαχο την καλοκαιρία κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απόλαυσε την Κυριακάτικη βόλτα του.

Σύμφωνα με πολίτες, ο κόσμος δεν φάνηκε να ψώνιζε ιδιαίτερα, πέραν ορισμένων τουριστών, αφού όπως υπογράμμισαν οι οικονομικές τους δυνατότητες δεν τους το επιτρέπουν κάνοντας ωστόσο μια μικρή έρευνα αγοράς.


Κλείσιμο

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αναφέρει ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο 11:00 - 18:00, αν και κατά τις ισχύουσες διατάξεις τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.



Δεν έλειψαν βέβαια και οι αντιδράσεις απο Σωματεία εργαζομένων που τάσσονται κατα της Κυριακάτικης Εργασίας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) από την πλευρά της καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία εργαζομένων να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προκηρύξει την Κυριακή στις 11 το πρωί.



Τα μεγάλα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ειναι αποκλεισμένα από διαδηλωτές οι οποίοι υπογραμμίζουν οτι η Κυριακάτικη εργασία είναι παράνομη και πως εάν δουλεύουμε όλες τις ημέρες δεν θα υπάρχει μέρα ξεκουράσεις και πνευματικής ανάπαυσης.

Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους, όχι για να αγοράσουν αλλά να διαμαρτυρηθούν, θα βγουν σήμερα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.



Η Ομοσπονδία τους προκύρηξε εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, ημέρα κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει o Ν. 4177/2013.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «η εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δείχνει ότι πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας, ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή».



Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης