Κύπριος υποψήφιος για το Νόμπελ Ιατρικής 2017

Κύπριος υποψήφιος για το Νόμπελ Ιατρικής 2017

Προτάθηκε από ομάδα ερευνητών ο Κύπριος επιστήμονας, Δρ. Μάριος Κυριαζής για τη θεωρία αποκωδικοποίησης του DNA της γήρανσης

Κύπριος υποψήφιος για το Νόμπελ Ιατρικής 2017
Για το Νόμπελ Ιατρικής 2017 προτάθηκε από ομάδα ερευνητών ο Κύπριος επιστήμονας, Δρ. Μάριος Κυριαζής για τη θεωρία αποκωδικοποίησης του DNA της γήρανσης.

Πρόκειται για θεωρία που υποστηρίζει ότι έχει ξεκλειδώσει το μυστικό της μακροβιότητας, κάτι που προκαλεί τεράστιες συζητήσεις διεθνώς. Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι, ο Κύπριος επιστήμονας τονίζει ότι δεν πρόκειται για την ανακάλυψη ενός χαπιού ή φαρμάκου που θα αποτρέπει τη γήρανση.

Αντιθέτως, η ανακάλυψη στοχεύει στο να διοχετεύσει την ενέργεια της φύσης από τη γενετική σειρά, στη σωματική και δη στον εγκέφαλο, όπου οι νευρώνες μας καθορίζουν τις σκέψεις και ιδέες μας. Όπως επεσήμανε ο Δρ. Κυριαζής, αυτό δε σημαίνει ότι θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ζούμε 150 ή 200 χρόνια, αλλά ότι θα ζούμε χωρίς γήρανση.

Εάν ο Κύπριος επιστήμονας βραβευθεί με το Νόμπελ Ιατρικής, θα γίνει ο πρώτος Κύπριος που το κερδίζει ενώ θα γίνει ο δεύτερος Κύπριος που θα βραβευθεί με το βραβείο Νόμπελ, μετά τη βράβευση του Χριστόφορου Πισσαρίδη με το Νόμπελ Οικονομικών το 2010.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης