Υπόθεση Noratlas: Στην Ελλάδα οστά και προσωπικά αντικείμενα των πεσόντων

Υπόθεση Noratlas: Στην Ελλάδα οστά και προσωπικά αντικείμενα των πεσόντων

Τα οστά θα παραδοθούν σε ειδική τελετή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και μετά θα μεταφερθούν στην Ελλάδα όπου θα πραγματοποιηθεί άλλη τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο Τατοίου

Υπόθεση Noratlas: Στην Ελλάδα οστά και προσωπικά αντικείμενα των πεσόντων
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθούν στους συγγενείς τους, τα οστά των πεσόντων καταδρομέων και του πληρώματος του αεροσκάφους Noratlas που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά την 21η Ιουλίου 1974 στη Λευκωσία.

Η ταυτοποίηση έχει ολοκληρωθεί και έχουν βρεθεί και προσωπικά αντικείμενα των πεσόντων. Σήμερα η Κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει φωτογραφίες από προσωπικά αντικείμενα των πεσόντων οι οποίοι είχαν θαφτεί μαζί με το κουφάρι του αεροσκάφους στο σημείο που είχε πέσει στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Έχουν βρεθεί κουμπιά, έγγραφα, σταυροί, ότι απέμεινε από τις στολές και άλλα αντικείμενα που ταυτοποιήθηκαν με τους νεκρούς. Τα οστά θα παραδοθούν σε ειδική τελετή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και μετά θα μεταφερθούν στην Ελλάδα όπου θα πραγματοποιηθεί άλλη τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο Τατοΐου.

Το αεροσκάφος Noratlas που κατέπεσε το πρώτο βράδυ της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο μετείχε στην επιχείρηση «Νίκη» με την οποία καταδρομείς από την Α’ Μοίρα καταδρομών στο Μάλεμε της Κρήτης μεταφέρθηκαν στη Κύπρο για να ενισχύσουν την άμυνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης