Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη οι Αθηναίοι από την ποιότητα ζωής τους

Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη οι Αθηναίοι από την ποιότητα ζωής τους

Σύμφωνα με την έκθεση οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης των "28" είναι ικανοποιημένοι - Οι κάτοικοι του Βίλνιους στη Λιθουανία είναι οι πιο ικανοποιημένοι

Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη οι Αθηναίοι από την ποιότητα ζωής τους
Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη από την ποιότητα ζωής στην πόλη φαίνεται να είναι οι Αθηναίοι, ενώ οι κάτοικοι του Βίλνιους στη Λιθουανία οι πιο ευχαριστημένοι.

Αυτό προκύπτει από έκθεση της Eurostat η οποία σκιαγραφεί ένα στατιστικό πορτρέτο πόλεων, πρωτευουσών και προαστίων στην Ε.Ε για το 2015 και δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, υπό τον τίτλο: "Αστική Eυρώπη: Στατιστικά σε πόλεις, πρωτεύουσες και προάστια" . 

Συγκεκριμένα, η έκθεση, που αντανακλά τον βαθμό ικανοποίησης των κατοίκων για τις ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες, δείχνει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης των "28" είναι ικανοποιημένοι.

Κλείσιμο
Αναλυτικά από την έκθεση προκύπτει:

-Σε 18 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τουλάχιστον οι εννέα στους δέκα δηλώνουν ευχαριστημένοι με την ζωή στην πόλη τους.

-Το 98% των κατοίκων στο Βίλνιους της Λιθουανίας είναι ικανοποιημένοι από την ζωή στην πόλη τους. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι κάτοικοι της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης (97%). Στην τρίτη θέση έρχονται οι κάτοικοι της Βιένης και του Λουξεμβούργου (96%).

- Σε δέκα κράτη - μέλη τα επίπεδα ευχαρίστησης είναι κάτω από το 90%.  Το πιο χαμηλό επίπεδο ευχαρίστησης καταγράφηκε στην Αθήνα όπου το 71% των κατοίκων δηλώνει ευχαριστημένο από την  πόλη του. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Ρώμης με 80%, της Βουδαπέστης και του Παρισιού με 83%.

- Σε σύγκριση με το 2012, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τώρα πιο ευχαριστημένοι από την πόλη τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2012 - 2015 καταγράφηκε στην Αθήνα (από 56% ποσοστό ευχαρίστησης το 2010 , σε 71% το 2015) . Ακολουθεί η Βουδαπέστη (συν 6%), η Ρίγα και το Βίλνιους (συν 5%), οι Βρυξέλλες και η Μπρατισλάβα (συν 4%). 

- Αντιθέτως, ο βαθμός ευχαρίστησης των πολιτών έχει μειωθεί ελαφρώς σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες:  Άμστερνταμ, Βερολίνο και Λισαβόνα (μείον 2%), Παρίσι και Ελσίνκι (μείον 1%). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης