Μητροπολίτης Χίου Μάρκος: Ανοίγει το παγκάρι για τους πυρόπληκτους

Μητροπολίτης Χίου Μάρκος: Ανοίγει το παγκάρι για τους πυρόπληκτους

Αποφάσισε να διατεθεί το 10% των εσόδων από τις ενορίες του νησιού το Δεκαπενταύγουστο ως βοήθεια στους μαστιχοκαλλιεργητές του νησιού, που επλήγησαν από την πυρκαγιά

Σε μια νέα προσφορά προς το λαό της Χίου προχωρά ο Μητροπολίτης του νησιού Μάρκος αποδεικνύοντας πως η εκκλησία όταν θέλει μπορεί και συμπαρίσταται στις δύσκολες στιγμές.

Ειδικότερα, μετά την παροχή χρημάτων για κάθε τρίτο παιδί που θα γεννιέται στα ακριτικά και δοκιμαζόμενα από την τουρκική προκλητικότητα Ψαρά, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να διατεθεί το 10% των εσόδων από τις ενορίες του νησιού κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο ως βοήθεια στους πυρόπληκτους μαστιχοκαλλιεργητές του νησιού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή την στιγμή φαίνεται ότι σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου μετά τη μεγάλη φωτιά στη Χίο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ.Τούμπος μιλά για καταστροφή που ξεπερνά το 90% στα συγκεκριμένα χωριά.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Πάντως ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει τα παγκάρια της εκκλησίας ή προβαίνει σε δράσεις ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού, υποκαθιστώντας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το απών Κράτος. Να θυμίσουμε επίσης πως ο ίδιος ήταν που σε μια περίοδο έντονης τουρκικής επιθετικότητας το Πάσχα λειτούργησε στην αμφισβητούμενη από τους Τούρκους νησίδα Παναγιά Οινουσσών παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης που επιδίωκε κατευνασμό παρά τις τουρκικές προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

nain

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ . ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ .

Γεώργιος Βουλγαράκης

Βάλσαμο στις πληγές μας Ο Μητροπολίτης μας, με την παρουσία και το ποιμαντορικό του έργο και κυρίως τη στήριξή του, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα Μαστιχοχωρια μας! Όλοι οι Μαστιχοχωρούσοι ευχαριστούμε και στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Ιερας Μητροπολης Χίου Ψαρών και Οινουσών!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

limeniko1

Νωρίτερα σήμερα ανέβηκε ανάρτηση που ενημέρωνε το κοινό ότι “Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό”, όμως μετά από λίγη ώρα διεγράφη

8
giatroi

Πρόκειται για «φίλια πυρά», καθώς η σκληρή διαπίστωση για έλλειμμα διαλόγου γίνεται από συνδικαλιστές γιατρούς προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές στην Υγεία κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων