Αστυνομικός στη δίκη της ΧΑ: Με υπόδειξη του Παύλου Φύσσα συλλάβαμε τον Ρουπακιά!

Αστυνομικός στη δίκη της ΧΑ: Με υπόδειξη του Παύλου Φύσσα συλλάβαμε τον Ρουπακιά!

Συγκλονιστικές οι σημερινές καταθέσεις αστυνομικών: «Κοίταξα προς τον Φύσσα και εκείνος μου είπε: "Ναι, αυτός με μαχαίρωσε". "Τι έκανες;" ρώτησα τον Ρουπακιά. Ήταν ήρεμος και μου απάντησε: "Τίποτα, περαστικός ήμουν"

«Κοίταξα προς τον Φύσσα και εκείνος μου είπε: "Ναι, αυτός με μαχαίρωσε". "Τι έκανες;" ρώτησα τον Ρουπακιά. Ήταν ήρεμος και μου απάντησε: "Τίποτα, περαστικός ήμουν".  Είδαμε το μαχαίρι με τα αίματα. Ο συνάδελφος από το περιπολικό το πήρε. Ο Ρουπακιάς ήταν ψυχρός και ψύχραιμος. Μετά από συμπλοκή υπάρχει ένταση. Αυτός ήταν πολύ ήρεμος, δεν είχε παλμούς, δεν ήταν ιδρωμένος. Ο Φύσσας έλεγε πονάω εδώ και έπιανε την καρδιά του…».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, Αναστάσιος Τσοαλκίδης, το σκηνικό της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά. Πλην όμως από την κατάθεση του μάρτυρα αναδείχθηκαν εκ νέου οι παραλείψεις των αστυνομικών εκείνο το μοιραίο βράδυ, κάτι που προκάλεσε (για μια ακόμη φορά) τα καυστικά σχόλια της προέδρου της έδρας κυρίας Μαρίας Λεπενιώτη.Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν έλειψε η ένταση. Πριν ακόμη οι δικαστές ανεβούν στην έδρα από την πλευρά του κοινού ακούστηκαν προκλητικές εκφράσεις που στρέφονταν σε βάρος της οικογένειας Φύσσα και των φίλων του που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση με την αστυνομία να παρεμβαίνει για να λήξει το επεισόδιο. Η ένταση όμως χτύπησε και πάλι κόκκινο μετά τη διακοπή της δίκης. Από το ακροατήριο ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα, αλλά και ύβρεις.Τώρα, στην κατάθεσή του μάρτυρας αναφέρθηκε στις κινήσεις των αστυνομικών το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού με την πρόεδρο να τον υποβάλλει σε σειρά ερωτήσεων:

Πρόεδρος: Εκ των υστέρων σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αποτραπεί η δολοφονία;
Μάρτυρας: Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε  εκείνη τη στιγμή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα... Δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο...
Πρόεδρος: Ποιο θεωρείται καλό και ψάχνουμε το καλύτερο;  Δεν σταματήσατε ούτε έναν! Μόνο τον Ρουπακιά  πιάσατε που καθόταν μέσα στο αμάξι. Αυτό κάνατε...

Μάλιστα, ο κ. Τσολακίδης σε διακοπή της δίκης δέχθηκε τα πυρά του θείου του Παύλου Φύσσα ο οποίος τον αποκάλεσε «αστυνόμο Σαΐνη» επιρρίπτοντας  ευθύνες στον αστυνομικό  για ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ. «Σε τράβαγε από τα πατζάκια η κοπέλα του Παύλου "αστυνόμε Σαΐνη"…Αυτό που έσπειρες θα το θερίσεις» ήταν τα λόγια του θείου του Π. Φύσσα προς τον μάρτυρα – αστυνομικό.

Στην κατάθεσή του ο κ. Τσολακίδης ανέφερε πως όταν έφτασε στο σημείο είδε μια ομάδα  4-5 ατόμων να συμπλέκονται και πως με υπόδειξη του Παύλου Φύσσα συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά . «Μόλις φτάσαμε εκεί τα άτομα είχαν διαλυθεί. Το ψηλό παιδί ο Φύσσας φώναζε εξοργισμένος και η συνάδελφος του φώναξε "ηρέμησε" και εκείνος λέει "εμένα βρε παιδιά;". Οι υπόλοιποι είχαν φύγει».
Πρόεδρος: Ούτε αυτούς τους προλάβατε;
Μάρτυρας: Είχαν «σπάσει», δεν υπήρχαν άλλα άτομα.
Πρόεδρος: Έτρεξε κάποιος να πιάσει έναν από αυτούς. Ασχολήθηκε κανένας με αυτούς;
Μάρτυρας: Έφυγαν και δεν καταφέραμε να τους πιάσουμε... Και ο  Φύσσας φώναξε  «όχι εμένα ρε παιδιά, αυτός με μαχαίρωσε». Είδα τον Ρουπακιά μέσα  στο αυτοκίνητο και ήταν  έτοιμος να φύγει. Αστραπιαία  πήγα εκεί. Του είπα "πού πας, σταμάτα". Δεν θυμάμαι αν η μηχανή του αυτοκινήτου  ήταν αναμμένη».

Στην κατάθεσή του ο κ. Τσολακίδης ανέφερε ότι μετά από υπόδειξη του Φύσσα  πλησίασε τον Ρουπακιά και τον ρώτησε: «Πού πας, τι κάνεις;» και εκείνος του απάντησε: «Τίποτα».

Ανέφερε ο μάρτυρας: «Κοίταξα προς τον Φύσσα και μου είπε: "Ναι, αυτός με μαχαίρωσε". "Τι έκανες;" ρώτησα τον Ρουπακιά. Ήταν ήρεμος και μου απάντησε: "Τίποτα, περαστικός ήμουν".
Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας «ο Παύλος Φύσσας έλεγε "πονάω εδώ" και έπιανε την καρδιά του».

Ακόμη ο μάρτυρας ανέφερε: «Μετά από λίγο μπήκε ο Ρουπακιάς στο περιπολικό. Κανένας δεν προσπάθησε να μας εμποδίσει. Παραμείναμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Έκανε 40 λεπτά... Στα πρώτα 10 λεπτά ο Φύσσας ήταν όρθιος και μας μιλούσε και μετά μια κυρία, φίλη του τον έβαλε να κάτσει. Ήρθαν και άλλοι φίλοι του. Μια γυναίκα είπε πως είναι νοσηλεύτρια τον κοίταξε  και έφυγε».

Πρόεδρος: Εκ των υστέρων σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αποτραπεί η δολοφονία;

Μάρτυρας
: Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε  εκείνη τη στιγμή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα
Πρόεδρος: Το αποτέλεσμα δεν απεφεύχθη... Είπατε στο κέντρο πού μας στέλνεις; Στείλτε  γρήγορα ενισχύσεις. Εσείς δεν είχατε διαπιστώσει καν ποιες ήταν οι δυο ομάδες και  ήσασταν  και επικεφαλής.
Μάρτυρας: Μόλις φτάσαμε ενημέρωσα.
Πρόεδρος:  Για την άφιξη ενημερώσατε. Η δουλειά σας είναι να αντιληφθείτε άμεσα τι γίνεται  και να αποτρέψετε. Δεν σταματήσατε ούτε έναν. Μόνο τον Ρουπακιά  πιάσατε που καθόταν μέσα στο αμάξι. Αυτό κάνατε.
Πρόεδρος: Φοβηθήκατε ;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Η υπηρεσία σας αντάμειψε;
Μάρτυρας: Κάποιους...
Πρόεδρος: Εσείς ήσασταν  ανάμεσα σε αυτούς;
Μάρτυρα: Όχι, ήταν να πάρουμε κάτι άλλο αλλά δεν το πήραμε .Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν ενστάσεις σχετικά με τη χρήση απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καθώς όπως είπαν δεν υπάρχουν διατάξεις που να ανάβουν το «πράσινο φως» για τη λήψη τους.

Επιπλέον, έγινε λόγος για χρήση εγγράφων και ακουστικού υλικού «που προέρχεται από παράνομη διαρροή στα ΜΜΕ  και  παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης». Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης μίλησαν για «προσβολή  του δικαιώματος του κατηγορούμενου γιατί γίνεται χρήση παράνομου υλικού».

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη των αιτημάτων με την πολιτική αγωγή να υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι «η τυχόν δημοσιοποίηση δεν καθιστά το υλικό παράνομο».

Επιπλέον, η υπεράσπιση επανήλθε στο αίτημα που είχε υποβάλλει  για κλήτευση του βουλευτή και πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια. Μάλιστα , αιτήθηκαν να εξεταστεί ο πρώην υπουργός κατ αντιπαράσταση με τον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου στο οποίο φέρεται ότι πήγε την επόμενη της δολοφονίας στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας . Η πολιτική αγωγή απάντησε πως δεν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του κ. Δένδια. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως θα ήταν χρήσιμο να έρθει στο δικαστήριο για «να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο ανέχτηκε  τα τάγματα εφόδου να δρουν τόσα χρόνια ανενόχλητα».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Σεπτεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ (23)

Nabokoff

Όλο το τσίρκο της ελληνικής δικαιοσύνης- κοιτάξτε τα πρόσωπα των δικαστών- εξελίσσεται σημαντική συζήτηση. Το σχεδιάγραμμα του δικηγόρου δεν το βλέπει κανείς από την έδρα. Όλοι στην έδρα κοιτάνε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με εκφράσεις απίστευτης βαρεμάρας. Όλα ειναι προαποφασισμένα, όπως πάντα συμβαίνει στην Ελληνική δικαιοσύνη.

ΒΓΦ

ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ.....ΤΟΥΣ ΛΙΩΝΕΙΣ.

Εχει ζεστη

Θες ενα παγωτο;

****

Άμα κυρία Λεπενιώτη μου δεν σας αρέσει ο τρόπος που δουλεύει η αστυνομία,την επόμενη φορά που θα συλλάβουνε τα παιδιά σας,να τους αφήσετε να το κάνουνε όπως προβλέπετε κι όχι όπως σας βολεύει!

αντισυριζα

άλλο πρόβλημα δεν έχει η χώρα....

Μας εχουν πρηξει τα *** οι αριστεροι

με αυτο το θεμα χρονια τωρα. ΠΘ μην τους δινεις αξια. Σε αυτο που πρεπει να εστιασουμε ειναι οτι τοσοι δολοφονοι αριστεροι τρομοκρατες κυκλοφορουν ελευθεροι, της Μαρφιν, της ΧΑ στο Ηρακλειο, του Αιγυπτιου, κτλ. Αριστεροφασιστες που σπανε αυτοκινητα, μαγαζια, ΑΤΜ, πανεπιστημια... Αυτοι ειναι το μεγαλο προβλημα.

Μαίρη Σ.

Πρώτη φορά βλέπω δολοφόνο να περιμένει ήρεμα την αστυνομία..πόσα κρύβονται πίσω απο αυτο το γεγονός..πάντως φαίνεται οι αριστεροί νεκροί έχουν περισσότερη αξία απο τους υπόλοιπους..

Για να γυρίσει ο ήλιος...

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, τον ναζισμό, είναι ατέλειωτος. Πρέπει να επαγρυπνούμε για αυτή τη σκιά που πλανάται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη: την σκιά του φασισμού. Οι φασίστες έδειξαν το αληθινό τους, κακάσχημο προσωπείο με την άγρια δολοφονία του γελαστού παιδιού στο Περιστέρι, αλλά και από χιλιάδες άλλα άγνωστα περιστατικά πριν και μετά. Ο ναζισμός, ο απόλυτος και απροκάλυπτος ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσει. Ο Λαός έδωσε ΑΓΩΝΕΣ τίμιους και αληθινούς για την καταστροφή των ναζιστών δολοφόνων στο παρελθόν και με τόλμη συνέτριψε τους φασίστες. Το ξανακάνει σήμερα, κάθε μέρα στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Να ορθώσουμε τοίχο και να απομονώσουμε για πάντα τους ναζιστές φασίστες τις Χρυσή Αυγής. Οι μόνοι που πρέπει να απελαθούν είναι οι φασίστες χρυαυγίτες, αυτοί οι δολοφόνοι που με την εγκληματική οργάνωση τους κατέστρεψαν τις ζωές όχι μόνο του Παύλου μας, αλλά και χιλιάδες άλλων καθημερινών αγωνιστών για την ελευθερία και την δημοκρατία. Θα βρουν ανυπέρβλητο εμπόδιο τον Λαό σε κάθε τους βήμα, σε κάθε φασιστική προσπάθεια ισοπέδωσης των κεκτημένων της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Και μετά ξύπνησες

Και είδες την τρομοκρατία του "Ισλαμικού Χαλιφάτου" και τα θύματα στην Ευρώπη, από που έρχονται...

Βίβα Πούτιν!

Αριστεροι φασίστες, κι εσύ και το γελαστό παιδί, το 1946 πήγατε να διαμελήσετε την Ελλαδα

Κωμωδια

Τι εγινε ρε "αγωνιστη" ξεπατικωσες καμια αφισα που την γραφατε κανα τριμηνο με τους αλλους τεμπεληδες σε καμια καταληψη;Ο λαος ειναι οι 30 μπιχλες που μαζευτηκατε στη θεσσαλονικη κι ανταλλαξατε νοσηματα;

kontras

Θα στο πω μια φορά και με απλά λόγια και αν βγάλεις τις παρωπίδες σου μπορεί να καταλάβεις. Όταν λες καθημερινών αγωνιστών για την δημοκρατία και την ελευθερία, συμπεριλαμβανεις και τον Τσουτσουβη, τον Πρεκα, τον Ξηρό,τον Κουφοντινα καθώς και αυτούς που σκότωσαν τους χρυσαυγιτες στο νέο Ηράκλειο ? Γιατί όλοι αυτοί "πολέμησαν" για τις ιδέες τους και δεν δίσταζαν να σκοτώσουν ή να τοποθετήσουν βόμβες για αυτες τις ιδεες.Όπως λοιπόν αυτοί που τους θεωρείς αγωνιστές, ενώ είναι απλοί δολοφόνοι, σκότωναν έτσι και οι άλλοι από την άλλη πλευρά σκοτώνουν για τις ιδέες τους.Τόσο απλό είναι. Ποιος λοιπόν είσαι εσύ που κατακρίνεις τις ιδέες των ακροδεξιων και τους αποκαλείς φασίστες και θες να απελαθουν? Αν λοιπόν αυτοί είναι φασίστες οι άλλοι είναι σταλινικα αποβρασματα. Ποιος σου είπε ότι οι μεν είναι καλοί και αγωνιστές ενώ οι δε είναι κακοί και φασίστες? Ποιο είναι το κριτήριο που τις δολοφονίες εξ αριστερών τις ονομάζουμε αγώνες και εναντιωση στο καπιταλιστικο γίγνεσθαι ενώ τις δολοφονίες εκ δεξιών απλά δολοφονίες? Άκρο το ένα, άκρο και το άλλο. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι όσο κακό είναι το ένα άκρο άλλο τόσο κακό είναι και το άλλο. Εδώ στην Ελλάδα έχει καλλιεργηθεί εδω και χρονια η άποψη ότι οι ακροαριστεροι αγωνιζονται, ότι ο κομμουνισμος είναι καλό πράγμα .αν πουν κάποιον αριστερό,κομμουνιστή, αναρχοαυτονομο το θεωρεί τιμή και κανένας δεν τον κοιτάει περίεργα, εν αντίθεση αν πουν κάποιον ακροδεξιό,εθνικιστη αυτομάτως θεωρείται κάτι κακό. Πως έχουμε συνδυάσει το ένα άκρο με κάτι καλό και το άλλο άκρο με κάτι κακό, δεν μπορώ να το καταλάβω. Άκρα είναι και τα δύο και σίγουρα και τα δύο μπορεί να έχουν κάποια λίγα θετικά αλλά έχουν πολλά περισσότερα αρνητικά. Αναρωτιεμαι αν άραγε οπως τώρα χτυπιέσαι και γράφεις ολόκληρο μανιφέστο εναντίων των φασιστών ακροδεξιων ,έκανες το ίδιο και στην δική της 17 Νοέμβρη? Στην δίκη του ΕΛΑ? Ή μήπως εκεί τους θεωρούσες όπως σου είπα και πριν αγωνιστές? Γιατί όπως εσύ ή κάποιος άλλος θεωρούσε αυτούς τους τρομοκράτες αγωνιστές εναντιον του βρωμοκαπιταλισμου που πινει το αιμα του λάου έτσι και κάποιοι άλλοι θεωρούν τον Ρουπακια και σια αγωνιστές εναντίον του κομμουνισμου που θα καταστρέψει την πατρίδα μας. Δεν μπορείς να πεις ,και οι δύο πλευρές έχουν ως βάση εκκίνησης "αγνα" αισθήματα.

Λευτερης

Τα εχουμε ακουσει αυτα εδω και 3 χρονια 1.000 φορες.ολο τα ιδια και τα ιδια φτανει

o σταβλος ζει μαζι με τους ναζι

εεε τωρα λοιπον αφου το ειπε ο ραππερ αντε να τον ριξουν στην πυρα ..... με εντολη του αρχι αναρχικου πιασαν το ρουπακια ... παλι πεσαμε απο το περβαζι

mery

ασήμαντες λεπτομέρειες: το μαχαίρι είχε τα αποτυπώματα του και ο ίδιος έχει δηλώσει ένοχος

Ραντεβού τον...Σεπτέμβρη!!!

Αντε να διακοπάρετε τώρα άπαντες....και η συνέχεια των "επεισοδίων" από Σεπτέμβρηηη!!!!

Nick

Δηλαδη υπήρχε περίπτωση να τον μαχαίρωσε άλλος και αυτος να ειχε προηγουμενα με τον Ρουπακια και να υπεδειξε Ρουπακια και οχι τον αληθινο φταιχτη? Δουλευομαστε?

Πίτσα Κατσουφίτσα

Έχετε αλλεργία στην αποδεικτική διαδικασία των Δικαστηρίων; Μήπως ένα οχλοκρατικό "δικαστήριο" είναι πιο κοντά στις απόψεις σας; Αν και έχει συμβεί το τελευταίο και ξέρουμε το αποτέλεσμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης