Εκανε δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη

Εκανε δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη

Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη

Το εντυπωσιακό ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ (περίπου $1,54 εκατ. Αυστραλίας) δώρισε η ομογενής Γιαννούλα Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός, ότι για να γίνει αυτή η δωρεά ή ίδια ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Και το χειρότερο;

Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας (ανασφάλιστη δηλαδή) και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη!

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, έκανε δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη μνήμη του συζύγου της, που ξεπερνούν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ. Χάριν αυτών, μάλιστα, υπάρχει σήμερα ένα υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Τρίπολης. Κι όμως… Η Ελληνίδα αυτή αρχικά ήταν ανασφάλιστη χωρίς βιβλιάριο ασθενείας!

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης αφού είχε λάβει την εξουσιοδότηση από την ίδια την κ. Γκουντάνη, για να το αναφέρει δημοσίως…

Λίγη ώρα μετά τη βράβευσή της που έγινε στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Βενετσάνος Πονηράκος, ενώπιον του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακοίνωσε ότι δίνεται εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη στην κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την απόφαση αυτή.

Η Γιαννούλα Γκουντάνη, μια αληθινή πατριώτισσα, που δούλεψε σκληρά στην Αυστραλία, προσέφερε τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, εμφορούμενη από γνήσια συναισθήματα προσφοράς.

Με αυτή την κίνηση, οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων Δήμων πλέον δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες έως τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη αυτή προσφορά της κ. Γκουντάνη και για τα όσα έχει αυτή προσφέρει στο Νοσοκομείο.

Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας η οποία προχώρησε σε αυτή τη δωρεά από τον μόχθο αυτής της ζωής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Νέος Κόσμος Αυστραλίας.

Η μεγάλη αυτή δωρήτρια του Παναρκαδικού δίνει μαθήματα αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, στους οποίους η αγάπη για τον πλησίον συχνά εκλείπει.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, κατά τη διάρκεια της βράβευσης της, για τη μεγάλη δωρεά που έκανε, ώστε να δημιουργηθεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, για την τιμή που μου κάνετε. Η δική μου βράβευση είναι ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και οι δωρεές μου να έχουν αντίκρισμα, για να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει,» είπε με συγκίνηση η ίδια, όταν ανέβηκε στο βήμα..

Πάντως, κάποια στιγμή, πολύ λογικά και ανθρώπινα, η κ. Γκουντάνη, εξέφρασε το παράπονο ότι «η ταλαιπωρία μου βάστηξε τρία χρόνια» μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεά της…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Αχριστερος

"Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας": Δεν την άφησε, η ίδια άφησε τον εαυτό της ανασφάλιστο. Θα μπορούσε να έχει φροντίσει να έχει υγ. περίθαλψη με μια ασφάλεια υγείας πχ όταν ήταν νεότερη. "Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας ": Τέτοια ποσά δεν είναι υστέρημα, ήμαρτον μιλάμε για τεράστιο ποσό. Κατά τα άλλα μπράβο στην οικογένεια για τη δωρεά. κακώς της δόθηκε δωρεάν περίθαλψη (δλδ μιλάμε για ιατροφαρμακευτική διότι μας λένε ότι και οι ανασφάλιστοι δικαιούνται περίθαλψης, τεσπα). Και κακώς λέω γιατί αυτοί που αποφάσισαν να την παρέχουν ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Δεν είναι δικά τους λεφτά, είναι διαχειριστές και κακοί μάλιστα.

Δεν θελουμε δωρεές

Τα νοσοκομεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οι δωρεές αφενός κάνουν το κράτος ανεύθυνο (αφού βασίζεται σε τρίτους για υποχρεώσεις του) και αφετέρου προέρχονται απο πολλαπλάσια λεφτά που έβγαλε ο ιδωτικός τομέας κλέβοντας τα απο το λαό είτε με την εκμετάλλευση της υπερεργασίας είτε μέσω αλισβερισιών μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα.

Παναγιώτης

@Δεν θέλουμε δωρεές. Χωρίς δωρεές, μικρό κομπλεξικό ανθρωπάκι, δεν θα είχες νοσοκομεία, σύγχρονο εξοπλισμό σε αυτά, ιδρύματα,μουσεία αλλά ούτε και τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς πολλά από τα πανεπιστήμιά μας (ακόμα και το Ε.Κ.Π.Α.) είναι δωρεές. Κι αν έμπαινες στον κόπο να ψάξεις πριν γράψεις την ανοησία σου θα μάθαινες ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου δωρεά ομογενών που αγόρασαν ακόμα και υλικό από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και μετέφεραν με δικά τους έξοδα στην Τρίπολη. Και, ξέρω θα σου φανεί απίστευτο, αλλά κάποιος μπορεί να βγάλει χρήματα ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ! Πως ακριβώς έκλεψε από τον λαό η κυρία αυτή κι ο σύζυγος της; Πηγαίνοντας στην άλλη άκρη του πλανήτη, χωρίς ούτε καν να γνωρίζουν τη γλώσσα και δουλεύοντας άπειρες ώρες; Μπορεί για άτομα σαν κι εσένα η μόνη πιθανή πηγή εσόδων να είναι το βόλεμα σε μια θεσούλα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, για να μπορείς εσύ να κρίνεις πίσω από τον υπολογιστή σου. Δεν γίνονται όλα με αλισιβερίσια. Εσύ αυτό θα ήθελες να έχεις κάνει αλλά προφανώς δεν σου κάθησε. Μην κρίνεις όμως εξ ιδίων τ' αλλότρια.

john

μόνο οι ελληνες τού εξωτερικού νιώθουν κ ειναι πραγματικοί ελληνες , οι ντόπιοι ειναι μόνο γιά νά βουτήξουν νά αρπάξουν νά καταστρέψουν ενώ βέβαια ειναι ξερόλες κ γιά νά κάθονται στά καφενεία στίς καφετέρειες στούς καναπέδες τους ,οταν δέν τσακώνονται στούς δρόμους γιά τό ποιός ειναι πιό μάγκας οδηγός ...... κατάντια

ORGH

ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ . ΓΙΑΥΤΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !

@ ORGH

Συμφωνώ απόλυτα στη δεύτερη πρότασή σου. Μια καλή απόλυση θα ήταν το καλύτερο γι' αυτά τα κοπρόσκυλα. Αλλά, Ελληνικό Κράτος, φίλε μου, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που χειρίζονται τα θέματα...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΧΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ... ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΓΓΕΛΙΣΜΟ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΣΤΟΥς ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΡΙΖΕΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΘΟΥΝ.... ΑΙΣΧΟΣ

dk

το μισος εναντίων των δωρητών στην Ελλάδα είναι γνωστό ..και ειδικά από τους ψευτοαριστερούς "πορδολογους" που δεν έχουν κάνει τίποτα στην ζωή τους

@

Μάλλον εσύ είσαι {..}. Τρία χρόνια περίμενε η δωρεά αλλά επιτέλους με αυτή την κυβέρνηση έγινε η ολοκλήρωση. Σκέψου να είχαμε ακόμα τους γραφειοκράτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .............. Αν δεν πιστεύεις , ψάξε το ιστορικό τι έκανε τις δωρεές ο εκλεκτός των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Ερρίκος Ντυνάν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης