Εμφύλιος στην οικογένεια Πρίνου για τα ινστιτούτα αισθητικής

Εμφύλιος στην οικογένεια Πρίνου για τα ινστιτούτα αισθητικής

Τα δύο αδέλφια, Αλκηστις και Αλέξανδρος Πρίνος, διαχωρίζουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες τραβώντας ο καθένας διαφορετικό δρόμο

Εμφύλιος στην οικογένεια Πρίνου για τα ινστιτούτα αισθητικής
Με μια ουσιαστική και για άλλους σκληρή ανακοίνωση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγους μήνες, ο Αλέξανδρος Πρίνος, μοναχογιός της ιδρύτριας του oμίλου Πρίνου, Ελευθερίας Ζέμπου-Πρίνου, διαχώρισε τη θέση του από την υπόλοιπη οικογένεια ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό ότι η εν λόγω επιχείρηση έχει πια χωριστεί στα δύο.


Μέσω αυτής της ανακοίνωσης, λοιπόν, που βγήκε σε εφημερίδες και περιοδικά, ο ίδιος τονίζει τα εξής: «Ενημερώνω τους πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές και το καταναλωτικό κοινό ότι τα κέντρα που χρησιμοποιούν τον διακριτικό τίτλο “MEDI PRINOU” δεν έχουν κανενός είδους επιχειρηματική ή άλλη σχέση με τα κέντρα που φέρουν τον διακριτικό τίτλο “Dr PRINOU”, τα οποία ανήκουν σε άλλον φορέα που δραστηριοποιείται με δικό του κίνδυνο στην αγορά. Τα κέντρα “MEDI PRINOU” λειτουργούν υπό διαφορετική διοίκηση από την 01.01.2015. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανοήσεως διευκρινίζουμε ότι η μοναδική σχέση που συνδέει τα καταστήματα “MEDI PRINOU” με τα κέντρα “Dr PRINOU” είναι η χρήση του ονόματος PRINOU στην επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο. Επομένως οποιοδήποτε δημοσίευμα, οποιαδήποτε διαφημιστική καταχώρηση ή διαφημιστική προσφορά των κέντρων “Dr PRINOU” δεν έχει καμία σχέση με τα καταστήματα “MEDI PRINOU”. Tα κέντρα “MEDI PRINOU” και ο Αλέξανδρος Πρίνος ενημερώνουν τους πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές και το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζουν την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με γνώση, ασφάλεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχοντας επίγνωση της εμπιστοσύνης με την οποία οι πελάτες και το καταναλωτικό κοινό εν γένει τα περιβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια».

Κλείσιμο
Ο Αλέξανδρος Πρίνος και η ανακοίνωση που εξέδωσε


Τυπικές σχέσεις


Οι καλά γνωρίζοντες τη συγκεκριμένη αγορά λένε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο που οι δύο πλευρές διαχώρισαν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, το χάσμα ανάμεσά τους όσο πάει και βαθαίνει, με αποτέλεσμα η Αλκηστις Πρίνου και ο αδελφός της Αλέξανδρος να έχουν πλέον τυπικές σχέσεις, προτιμώντας να λύσουν τις όποιες επιχειρηματικές αλλά και οικογενειακές - οικονομικές διαφορές τους με εξώδικα που στέλνουν ο ένας στον άλλον μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους. Ποια ήταν η αιτία, όμως, αυτής της ρήξης, με αποτέλεσμα όλα αυτά που ακολούθησαν; Ανθρωποι από το περιβάλλον του Αλέξανδρου διατείνονται ότι η οικογένεια δεν τον άφηνε ουσιαστικά να ασκήσει τα καθήκοντά του ως υπεύθυνου και διαχειριστή των οικονομικών της εταιρείας, περιορίζοντάς του έτσι σταδιακά όλες τις αρμοδιότητες. Αλλοι πάλι λένε ότι οι διενέξεις μεταξύ τους επήλθαν λόγω της οικονομικής κρίσης, θύματα της οποίας έπεσαν και τα συγκεκριμένα ινστιτούτα και κέντρα αδυνατίσματος. Κάποια από αυτά έκλεισαν, με τα έσοδα να έχουν μειωθεί δραματικά, τους τζίρους να έχουν χτυπήσει κόκκινο και τις δύο πλευρές να διαφωνούν για τη μετέπειτα στρατηγική. Ετσι, λοιπόν, η οικογένεια χωρίστηκε στα δύο, με τον Αλέξανδρο Πρίνο να διεκδικεί το μερίδιό του προκειμένου να αποχωρήσει. «Η απόφαση για την επιχειρηματική αυτονόμηση οφείλεται σε διάσταση των απόψεων των δύο πλευρών αναφορικά με την εξέλιξη των προσφερόμενων υπηρεσιών», αναφέρει ο ίδιος. «Οραμά μου ήταν η πλήρης ανανέωση μέσα από επενδύσεις σε νέες μεθόδους, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό με τελικό σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών, το οποίο τελικά μπόρεσα να πραγματοποιήσω μέσα από την ατομική μου επιχειρηματική προσπάθεια».




Οταν η Ρία Πρίνου δημιούργησε έναν κολοσσό ομορφιάς


Η ιστορία των ινστιτούτων αισθητικής Πρίνου αρχίζει από πολύ παλιά. Η Ελευθερία Ζέμπου-Πρίνου, για τους φίλους της Ρία, μια φιλάρεσκη γυναίκα με οξυδέρκεια και επιχειρηματικό μυαλό, ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε την παροχή ομορφιάς, ακολουθώντας το όραμά της να κάνει τις γυναίκες ακόμη πιο όμορφες, ιδρύοντας τα κέντρα Πρίνου. Η γεννημένη στην Αθήνα σύζυγος του Παναγιώτη Πρίνου, αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στον Πειραιά πήγε στην Ακαδημία Αισθητικής και Κοσμετολογίας στο Λονδίνο, ήτοι στο Butte Academy of Beauty Culture, προκειμένου να εμπλουτίσει κι άλλο τις γνώσεις της. Στο Λονδίνο απέκτησε κοσμοπολίτικο αέρα, γεμίζοντας τη βαλίτσα των εμπειριών της με γνώση και κοινωνικές γνωριμίες. Ηταν ανέκαθεν φιλόδοξη, κάτι το οποίο δεν κρύβει. Με τους στενούς της φίλους στη Γηραιά Αλβιόνα μοιράζεται το μυστικό της, που δεν είναι άλλο από το όνειρό της να φτιάξει επιχειρήσεις που να προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες ομορφιάς για τις οποίες να μιλούν όλοι.

Διαθέτοντας το μικρόβιο του επιχειρείν στο αίμα της, εργάζεται αρχικά στην εταιρεία καλλυντικών Rubinstein και το 1966 κάνει το όραμά της πραγματικότητα δημιουργώντας μια αλυσίδα εξειδικευμένων χώρων ομορφιάς. Το πρώτο ινστιτούτο ιδρύεται στο κέντρο της Αθήνας και η Ρία Πρίνου βάζει τα πρώτα γερά θεμέλια μιας εταιρείας που επρόκειτο να εξελιχτεί σε αυτοκρατορία. Τα χρόνια που ακολούθησαν τα κέντρα Πρίνου κατέκλυσαν κάθε γωνιά της χώρας, με τις Ελληνίδες να περνούν το κατώφλι τους αναζητώντας λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα αισθητικής αντιμετώπιζαν. Η ίδια έγινε ακόμη πιο γνωστή στο ευρύ κοινό από την ενεργό τηλεοπτική παρουσία και δράση της μέσα από ποικιλία τηλεοπτικών παρουσιάσεων σε μεγάλης εμβέλειας κανάλια, δίπλα σε πασίγνωστες τηλεπαρουσιάστριες, όπως η Ελένη Μενεγάκη και η Τατιάνα Στεφανίδου, προσφέροντας πάντα πολύτιμες συμβουλές για φυσική μεταμόρφωση. Αλλωστε είναι υπέρμαχος όλων των σωστών μεθόδων ομορφιάς, υποστηρίζοντας πάνω απ’ όλα ότι «είναι ωραίο να μεγαλώνεις, αλλά όχι να γερνάς». Το όνομα Πρίνου ταυτίζεται με την ομορφιά και η φράση «Ρία Πρίνου ηλικία» γίνεται viral στο Διαδίκτυο.

Διαφωνία για τη στρατηγική της εταιρείας


Τα χρόνια πέρασαν, με την επιχείρηση Πρίνου να έχει σημειώσει μεγάλες στιγμές ανάπτυξης, έχοντας σημαντικό πορτφόλιο πελατών, μέχρι τη στιγμή που η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας. Η οικονομική δυστοκία εισέβαλε στη ζωή όλων μας, με αποτέλεσμα να μην αφήσει ανεπηρέαστα τα εν λόγω κέντρα ομορφιάς. Ο Αλέξανδρος Πρίνος διαφωνεί με τη στρατηγική της εταιρείας και παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, από την πλευρά των Dr PRINOU βγαίνει η εξής ανακοίνωση: «Από τον Δεκέμβριο του 2014 ο Αλέξανδρος Πρίνος εξέφρασε την επιθυμία να διαχωρίσει την επιχειρηματική του καριέρα από τη σχεδόν πεντηκονταετίας κοινή οικογενειακή επιχείρηση και να δημιουργήσει τις δικές του νέες επιχειρήσεις, στηριζόμενες στις δικές του απόψεις ως προς τον τρόπο επιχειρηματικής ανάπτυξης και δράσης, χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων μελών της οικογένειας, αποφασίζοντας να αποχωρήσει από τη θέση του οικονομικού διευθυντή που κατείχε στην οικογενειακή επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της κίνησης αυτής, που για την ολοκλήρωσή της χρειάζονταν διοικητικές, διαχειριστικές και νομοτεχνικές ενέργειες για τη δημιουργία των δύο νέων επιχειρηματικών οντοτήτων στον χώρο της ομορφιάς, με άξονα το όνομα ΠΡΙΝΟΥ, απεστάλησαν εκατέρωθεν εξώδικες ενημερώσεις που σχετίζονταν κυρίως με γνωστοποιήσεις και προσκλήσεις για την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των μερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποχώρησης του κ. Αλέξανδρου Πρίνου από τις υπάρχουσες εταιρείες, να τροποποιηθούν τα εταιρικά καταστατικά και να μεταβιβαστούν τα εταιρικά μερίδια του αποχωρούντος προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και κυρίως στους γονείς του Παναγιώτη Πρίνο και Ελευθερία Ζέμπου-Πρίνου. Ο Αλέξανδρος Πρίνος ως οικονομικός διευθυντής των επιχειρήσεων Πρίνου από το 1998, είχε πληρεξουσιότητα από τα μέλη της οικογένειας για τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών (οικονομικών ή διοικητικών) στο πλαίσιο της ιδιότητάς του. Με την αποχώρησή του διατήρησε την εκμετάλλευση για τις νέες εταιρείες, αποκλειστικών συμφερόντων του, το εμπορικό σήμα “MEDI PRINOU” και συνεχίζει ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα μέλη τις νέες επιχειρηματικές του δραστηριότητες».

Νέα εταιρική ταυτότητα


Ετσι, από τον Δεκέμβριο του 2015, ταυτόχρονα με τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Ιατρικής Μονάδας «Dr PRINOU» Συντάγματος, οι γονείς του Αλέξανδρου Πρίνου, Παναγιώτης και Ελευθερία, και ιδρυτές των εν λόγω επιχειρήσεων, έχοντας αποδεχτεί και συνειδητοποιήσει την οριστική απόφαση του γιου τους να διαχωρίσει τη θέση του από την κοινή πορεία των επιχειρήσεων, παρουσίασαν τη νέα εταιρική ταυτότητα με τον διακριτικό τίτλο «Dr PRINOU». Προχώρησαν μάλιστα σε συνεργασία με την κόρη τους γιατρό αντιγήρανσης Αλκηστις Πρίνου, σε αλλαγή σήμανσης και εταιρικής ταυτότητας των καταστημάτων, με νέα στρατηγική και ονομασία πλέον το Dr PRINOU, αλλά πάντα με την ίδια πίστη, το ίδιο όραμα και το ίδιο νεανικό πάθος που διακρίνει εδώ και 50 χρόνια τις επιχειρήσεις Πρίνου, συνεχίζοντας την προσφορά τους στην Ελληνίδα, στην υγεία και την ομορφιά. Να σημειωθεί ότι ο βασικός κορμός των επιχειρήσεων παραμένει αναλλοίωτος και εκτείνεται μέσω των κέντρων που διαθέτει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα, αλλά και στην Πατησίων, επίσης στον Πειραιά, στον Αγιο Δημήτριο, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στην Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα ο Αλέξανδρος Πρίνος δημιούργησε νέα υπερσύγχρονα κέντρα που χρησιμοποιούν τον διακριτικό τίτλο «MEDI PRINOU». Τα συγκεκριμένα βρίσκονται σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Περιστέρι, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Χαλκίδα και προσεχώς στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, στη Θεσσαλονίκη, στη Μύκονο, στην Κέρκυρα και τη Σαντορίνη. Ο ίδιος μάλιστα, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πλέον, αποκτά ένα διαφορετικό προφίλ, συνδέοντας παράλληλα τις υψηλές παροχές ομορφιάς με τη φιλανθρωπία. Γι’ αυτό και εκτός από την επιχειρηματική του δράση δεν παραλείπει να επενδύει σε χορηγίες ιατρικών συνεδρίων και σημαντικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
 
Διαφορετική επιχειρηματική οπτική και άλλο lifestyle

Ναι μεν η δυναμική επιχειρηματίας Ρία Πρίνου, η οποία στις χρυσές εποχές του ελληνικού lifestyle μεσουρανούσε, φρόντισε να βάλει από νωρίς τα παιδιά της στις επιχειρήσεις, δεν πρόβλεψε, όμως, το αντίθετο του χαρακτήρα τους.  Ανθρωποι προσκείμενοι στο οικογενειακό τους περιβάλλον διατείνονται ότι «οι Πρίνου ήταν πάντα μια αγαπημένη οικογένεια. Την έμπνευση έδινε πάντα η μητέρα, η οποία ήξερε να ρισκάρει και να δίνει κίνητρα προκειμένου να κάνει τα παιδιά της να αγαπούν τη δουλειά της, που ήταν και το μεράκι της. Η Αλκηστις ήταν κοινωνική όπως η μητέρα της, ενώ ο Αλέξανδρος ήταν πάντα πιο μαζεμένος και πιο μοναχικός».
 Η Αλκηστις, απόφοιτος της Ιατρικής, παντρεύτηκε πριν από χρόνια τον ορκισμένο εργένη, γοητευτικό πλαστικό χειρουργό, ιδιαίτερα προβεβλημένο στα media και αγαπητό στους κοσμικούς κύκλους Ζήση Μπουκουβάλα, δημιουργώντας μια υπέροχη οικογένεια με τρία παιδιά. Το ζευγάρι κάνει μια ιδιαίτερα ανοιχτή ζωή, πρωταγωνιστώντας σε καλέσματα και διατηρώντας φιλίες με εγχώριους σελέμπριτι.



Η Αλκηστις Πρίνου και ο σύζυγός της, γνωστός πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας


Αλκηστις και Ζήσης εκδράμουν τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα στην Αράχοβα ή και στο Γκστάαντ, ενώ τα καλοκαίρια τους προτιμούν να τα περνούν σε κάποιες κοσμικές παραλίες, όπως αυτές της Μυκόνου (στην οποία έχουν αποκτήσει και ιατρείο). Αξέχαστα έχουν μείνει τα βαφτίσια των δύο παιδιών τους στην Υδρα, με μέλη του εφοπλιστικού κόσμου να δίνουν το «παρών». Λέγεται ότι τότε ο Αλέξανδρος είχε διαφωνήσει με όλη την προβολή που είχε πάρει μια τόσο προσωπική στιγμή. Παρόλο που η οικογένεια διατηρεί υπέροχο εξοχικό στην Υδρα, ο γιος της οικογένειας αντέδρασε διακριτικά σε μια «περιττή» για τον ίδιο κοσμικότητα. Ωστόσο Αλκηστις Πρίνου και Ζήσης Μπουκουβάλας έχουν αντίθετη άποψη, εντάσσοντας με αυτόν τον τρόπο την κοσμικότητα μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς, κι έτσι ενώνουν τις δυνάμεις τους έχοντας ως σκεπτικό ότι δύο γιατροί μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι ένας.


Ο Αλέξανδρος Πρίνος είναι τρία χρόνια μικρότερος από την αδελφή του και μοναχογιός. Σπούδασε Οικονομικά στο Χάρβαρντ και όταν επέστρεψε από την Αμερική μπήκε κατευθείαν στην οικογενειακή επιχείρηση. «Είναι επίμονος, έχει όραμα και ρισκάρει», λένε εκείνοι που τον ξέρουν καλά, τονίζοντας παράλληλα ότι «γι’ αυτό και σε περίοδο κρίσης τολμά. Οταν πήρε την απόφαση να τραβήξει τον δικό του δρόμο, ήταν σαν να δήλωνε ότι δεν φοβάται τίποτα». Το 2011 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ιωάννα, η οποία ασχολείται ενεργά με το εμπορικό κομμάτι των MEDI PRINOU από τον διαχωρισμό της εταιρείας και μετά. Αποφεύγει κάθε είδους κοσμικότητα όπως ο διάβολος το λιβάνι, γι’ αυτό και επί πολλά χρόνια οι κοινωνικοί κύκλοι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του. Αποφάσισε να περάσει από τα μετόπισθεν στην εμπροσθοφυλακή μόλις πρόσφατα, όταν αυτονομήθηκε επιχειρηματικά, δίνοντας τον δικό του αγώνα.

Μαζί ως οικογένεια


Η μητέρα του Ρία, από την άλλη, εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στον χώρο μαζί με την κόρη της, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι παρόλο που χώρισαν επιχειρηματικά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα ως οικογένεια. Πολλοί αναρωτιούνται αν όλο αυτό εντάσσεται στους κανόνες ευγενείας που διέπει την οικογένεια Πρίνου και τη φιλοσοφία του «τα εν οίκω μη ενδήμω» ή αν αγγίζει την πραγματικότητα. Ωστόσο, οι ιδρυτές της εταιρείας, Παναγιώτης και Ελευθερία Ζέμπου-Πρίνου, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, έστειλαν στο «ΘΕΜΑ» την εξής ανακοίνωση: «Γιορτάζουμε 50 χρόνια Πρίνου. Με την ευκαιρία αυτή και σεβόμενοι την επιθυμία του υιού μας Αλέξανδρου Πρίνου να ξεχωρίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, του ευχόμαστε να ακολουθήσει τις αρχές της οικογένειάς μας με τις οποίες έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει και να συνεχίσει με τη δική του γνώση και φιλοσοφία. Ο κορμός της εταιρείας παραμένει στα “Dr PRINOU” με τους ίδιους εργαζόμενους και σε όλα τα σημεία στην Ελλάδα και συνεχίζουμε με τις ίδιες αξίες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να σέβεσαι το παρελθόν για να προχωρήσεις στο μέλλον».


Η Ρία Πρίνου ενεργοποιείται πλέον επιχειρηματικά μαζί με την κόρη της και τον γαμπρό της

 
Η διαμάχη για τα ακίνητα


Πάντως, αυτό που φαίνεται να χωρίζει πια τα δύο αδέλφια είναι ένα Ε9 και τα ιδιόκτητα κτίρια της οικογένειας, τα οποία εντάσσονται σε μια εταιρεία που ανήκει εξ αδιαιρέτου και στους δύο.
Η πλευρά της Αλκηστης Πρίνου διευκρινίζει γι’ αυτό το ζήτημα: «Ο,τι αφορά την ακίνητη περιουσία της οικογένειας Πρίνου, δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρήσεις Πρίνου. Είναι καθαρά ακίνητη περιουσία της οικογένειας από τα τελευταία 30 έτη και αφορά καθαρά τον διαχωρισμό της περιουσίας των γονιών στα παιδιά τους, όπου επιθυμία τους είναι να γίνει μετά θάνατον και όχι όσο είναι εν ζωή και δραστηριοποιούνται και οι δύο έντονα επαγγελματικά».
Η πλευρά του αδελφού της,  μέσω της δικηγόρου της Χριστιάννας Ποτηριάδου, απαντά: «Η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Πρίνου ανήκει σε μία εταιρεία ακινήτων, με μοναδικούς μετόχους τον Αλέξανδρο και την Αλκηστη Πρίνου σε ποσοστό 50% έκαστος. Με δεδομένη την αυτόνομη πλέον επιχειρηματική δραστηριοποίηση των ανωτέρω, κρίθηκε σκόπιμο να διαχωριστούν και τα ακίνητα μέσω της λύσης και εκκαθάρισης της ανωτέρω εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση όμως, παράλληλα με τη νομική διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για την επίτευξη των ανωτέρω συνεχίζονται και οι προσπάθειες ανεύρεσης εξωδικαστικής συμφωνίας μεταξύ των μερών».
 Τώρα το αν τα δύο αδέλφια θα τα βρουν εξωδικαστικά αναμένεται να το δούμε στο μεσοδιάστημα μέχρι την άνοιξη του 2017 όπου έχει οριστεί η δικάσιμος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης