Ρημάζει το «prive» καταφύγιο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στις Σέρρες- Φωτογραφίες

Ρημάζει το «prive» καταφύγιο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στις Σέρρες- Φωτογραφίες

Το ξύλινο καταφύγιο που χρησιμοποιούσε  ο δικτάτορας Παπαδόπουλος στην κορυφή του Μπέλες, στις Σέρρες ανήκει στο στρατό και είναι αναξιοποίητο, όπως και άλλες εγκαταστάσεις στην περιοχή

Ρημάζει το «prive» καταφύγιο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στις Σέρρες- Φωτογραφίες
Κατασκευάστηκε το 1969 για να φιλοξενεί τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, κάθε φορά που αυτός και η συνοδεία του επισκέπτονταν την περιοχή για να κυνηγήσουν …  αγριογούρουνα. Σήμερα στέκει παρατημένο και λεηλατημένο σε μια βαθειά χαράδρα του Μπέλες κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, πάνω από το Νέο Πετρίτσι  Σερρών. Ο λόγος για το «prive» ξύλινο καταφύγιο, που οι ντόπιοι, αποκαλούν «βίλα Παπαδόπουλου».

Όπως είναι γνωστό, ο πρωταίτιος της χούντας των Συνταγματαρχών ήταν δεινός κυνηγός, με αδυναμία στα … αγριογούρουνα που αφθονούν στην ορεινή περιοχή, και την εποχή της παντοδυναμίας του βρέθηκε εκεί πολλές φορές για να κυνηγήσει μαζί με έμπιστους φίλους.

Το ξύλινο καταφύγιο κατασκευάστηκε το 1969 και διέθετε όλες τις ανέσεις της εποχής, μέχρι και … αλεξικέραυνο, για την προστασία του ισχυρού άνδρα του καθεστώτος. Μάλιστα προκειμένου να είναι ευκολότερη η πρόσβαση, λίγο παραπάνω κατασκευάστηκε και ένα μικρό ελικοδρόμιο, όπου προσγειωνόταν και απογειωνόταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Κλείσιμο








Μετά την πτώση της δικτατορίας, το καταφύγιο χρησιμοποιήθηκε από τον στρατό ως χώρος αναψυχής των αξιωματικών, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1980 λεηλατήθηκε  και τα έπιπλα, τα υαλικά, τα σερβίτσια κλπ απομακρύνθηκαν επειδή … θύμιζαν τη χούντα.

Σήμερα το ξύλινο καταφύγιο έχει αφεθεί λεηλατημένο στην τύχη του, όπως και άλλες εγκαταστάσεις του στρατού στην περιοχή του Μπέλες, που έχουν εγκαταληφθεί και αποτελούν πλέον ακίνητα της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.  Οι προσπάθειες για τουριστική αξιοποίηση αυτών των οικημάτων, έχουν «κολλήσει» κατά καιρούς στη νομοθεσία και την αθάνατη, ελληνική γραφειοκρατία.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης