Στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος της «πυραμίδας»

Στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος της «πυραμίδας»

Ελεύθερες με όρους οι άλλες τρεις κατηγορούμενες - Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους

Στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος της «πυραμίδας»
Σε νέα προφυλάκιση για την υπόθεση του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών με κέρδη που αγγίζουν τα 500 εκατ. δολάρια, προχώρησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η 10η τακτική ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκρινε προφυλακιστέο τον χρηματιστή  Γιώργο Δασκαλέα μετά την απολογία του. Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η προφυλάκιση για την ίδια υπόθεση του επιχειρηματία και πρώην πρόξενου της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Γιώργου Λίτινα.

«Στα μαχαίρια»
Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο 47χρονος χρηματιστής,  ο οποίος φέρεται να παρουσιαζόταν ως «γκουρού» των οικονομικών, πέρασε στην αντεπίθεση και προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον συγκατηγορούμενο του, Γιάννη Λίτινα.

Το ίδιο, ωστόσο, είχε πράξει την περασμένη Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας και ο Γιώργος Λίτινας καταγγέλλοντας τον Γ. Δασκαλέα για εξαπάτηση!  Όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην επιχειρηματίας έπεσε θύμα του Γιώργου Δασκαλέα και της «παρέας» του. Μάλιστα, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τους συγκατηγορούμενους του «συμμορίτες».

Επιπλέον είχε αναφέρει πως σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία του επικαλούμενος συνομιλίες των συγκατηγορουμένων του!

Τώρα, απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο Γ. Δασκαλέας, μεταξύ άλλων, φέρεται να υποστήριξε: «Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν». Ο κατηγορούμενος ανέφερε παράλληλα πως ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

Ακόμη ο 47χρονος χρηματιστής φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια: «Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας ο οποίος από κοινού με δικηγόρο Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές».

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της συνέργειας σε απάτη, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της συνέργειας σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
 
Ελεύθεροι
Αντίθετα, με την τύχη που επιφύλαξαν στον Γ.  Δασκαλέα, ανακρίτρια και εισαγγελέας, ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι τρεις συγκατηγορούμενες του Γιώργου Δασκαλέα, η σύζυγος του και δύο συνεργάτιδες του.

Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα. Στην τρίτη εξ αυτών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης