Λήστευαν και ηλικιωμένους οι δράστες 18 διαρρήξεων

Λήστευαν και ηλικιωμένους οι δράστες 18 διαρρήξεων

Μεταξύ άλλων είχαν εισβάλει στις 15 Ιανουαρίου σε ένα σπίτι, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων δύο αδελφές ηλικίας 62 και 64 χρόνων και είχαν αρπάξει 600 ευρώ

Λήστευαν και ηλικιωμένους οι δράστες 18 διαρρήξεων
«Βίος και πολιτεία» φαίνεται πως ήταν η σπείρα των νεαρών Αλβανών που εξαρθρώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας. Εκτός από τις 18 διαρρήξεις που είχαν διαπράξει στα χωριά της Θεσπρωτίας, τώρα εξιχνιάστηκαν και δύο ληστείες που έγιναν στο Βασιλικό Ιωαννίνων.

Οι τρεις αλλοδαποί κακοποιοί ηλικίας 26, 28 και 21 χρόνων, από τους οποίους ο πρώτος είχε παραβιάσει την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Κασσάνδρας και αναζητούνταν ως δραπέτης, είχαν εισβάλει στις 15 Ιανουαρίου σε ένα σπίτι, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων δύο αδελφές ηλικίας 62 και 64 χρόνων και είχαν αρπάξει 600 ευρώ. 

Την 1η Μαρτίου, διέρρηξαν το σπίτι ενός ζευγαριού ηλικίας 84 και 78 χρόνων, τους απείλησαν με μαχαίρι και άρπαξαν χρήματα, ένα χρυσό κόσμημα και δύο κινητά. Οι ληστείες εξιχνιάστηκαν από τους ειδικούς των τμημάτων Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου και Θεσπρωτίας και σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Κλείσιμο
Οι δράστες είχαν συλληφθεί στον οικισμό της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας, ενώ η κρύπτη όπου έκρυβαν ένα πιστόλι χωρίς φυσίγγια στον γεμιστήρα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία και μία συσκευασία με μικροποσότητα χασίς, βρέθηκε στην αγροτική περιοχή της Κορίτιανης.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι είχαν διαρρήξει 16 σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία και δύο καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης