Χαλκίδα: Έκρυβαν 12 τόνους κλεμμένα χρώματα και 600 κιλά καπνού

Χαλκίδα: Έκρυβαν 12 τόνους κλεμμένα χρώματα και 600 κιλά καπνού

Ένας μεγάλος χώρος περιφραγμένος με τσιμεντένια μάνδρα ύψους τριών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, έκρυβε τα μυστικά μιας σπείρας λαθρεμπόρων

Χαλκίδα: Έκρυβαν 12 τόνους κλεμμένα χρώματα και 600 κιλά καπνού
Ένας μεγάλος χώρος περιφραγμένος με τσιμεντένια μάνδρα ύψους τριών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, έκρυβε τα μυστικά μιας σπείρας λαθρεμπόρων που διακινούσαν τεράστιες ποσότητες καπνού και εμπλέκονταν στην κλοπή 12 τόνων χρώματος, οχημάτων και χρηματοκιβωτίων!

Με μια αστραπιαία επιχείρηση, οι αστυνομικοί της τοπικής Ασφαλείας συνέλαβαν τον 41χρονο ιδιοκτήτη του χώρου και τον 63χρονο συνεργό του, μαζί με μια 42χρονη Ουκρανή που βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Εκεί, βρέθηκαν κρυμμένα 605 κιλά αδασμολόγητου καπνού τα οποία σκόπευαν να διαθέσουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και δοχεία με χρώματα βαφής μετάλλου και ξύλου βάρους 12 τόνων και αξίας 45.500 ευρώ, τα οποία είχαν κλαπεί τον τελευταίο μήνα από την αποθήκη μιας εταιρείας και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της!

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε ένα παραβιασμένο χρηματοκιβώτιο που οι δράστες είχαν κλέψει πρόσφατα μαζί με χρήματα και πλήθος πακέτων τσιγάρων από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Ακόμη, βρέθηκαν ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα φορτηγάκι με πλαστές πινακίδες, ένα μπλοκ με πλαστά τριπλότυπα δελτία αποστολής, ένα κυνηγετικό όπλο, τρεις ξύλινες σφραγίδες επιχειρήσεων που ερευνάται αν είναι κλεμμένες και διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο σπίτι του «εγκέφαλου» της σπείρας, συνελήφθη και η 44χρονη Ρωσίδα σύντροφός του και κατασχέθηκαν το Ι.Χ. φορτηγάκι της, άλλα τέσσερα κιλά και 300 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 6.900 κενές φύσιγγες για το γέμισμα τσιγάρων, ένα ζευγάρι πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στην Αθήνα και ένα Ι.Χ. με πινακίδες από ίδιο όχημα ιδιοκτησίας του 41χρονου που ερευνάται αν είναι κλεμμένο. 
 
Ο λαθραίος καπνός εστάλη στο Τελωνείο Χαλκίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών και πλαστογραφία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης