Πανικός στην Ειδομένη από πτήσεις μαχητικών

Πανικός στην Ειδομένη από πτήσεις μαχητικών

Τα παιδάκια άρχισαν να κλαίνε και να προσπαθούν να κρυφτούν τρομαγμένα από τον εκκωφαντικό θόρυβο των μαχητικών αεροσκαφών

Πανικός στην Ειδομένη από πτήσεις μαχητικών
Ο εφιάλτης επέστρεψε ξανά χθες στην Ειδομένη, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Ο λόγος; Τα μαχητικά αεροσκάφη που πέταξαν στο σημείο στο πλαίσιο άσκησης. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης πετούσαν μαχητικά αεροπλάνα F16 και στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να κάνει λόγο για άσκηση στο πλαίσιο της ενεργοποίησης τμημάτων δύναμης ταχείας αντίδρασης.

Ωστόσο οι μετανάστες και ειδικά τα μικρά παιδιά έπαθαν σοκ και έτρεχαν να καλυφθούν καθώς μέσα τους ξύπνησαν μνήμες από τις εμπόλεμες περιοχές στις οποίες έχουν βρεθεί. Οπως έγραψε στο Twitter Ολλανδός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Ειδομένη, τα παιδάκια άρχισαν να κλαίνε.

Κλείσιμο

Από την πλευρά τους οι Γιατροί του Κόσμου που βρίσκονται στην Ειδομένη δήλωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στους καταυλισμούς, «αντιμετώπισαν χθες μια νέα μορφή βίας:  ελικόπτερα του στρατού και αεροπλάνα πετούσαν πολύ χαμηλά πάνω από τα κεφάλια τους προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο, πετώντας έτσι  τα παιδιά πίσω στους εφιάλτες από τους οποίους διέφυγαν, εγκαταλείποντας τις χώρες καταγωγής τους. Προς τι ο φόβος, τα δάκρυα, και η αναβίωση του τραύματος; Για εκφοβισμό;».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης