Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι έως τις 25 Απριλίου

Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι έως τις 25 Απριλίου

Ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά και στην στην αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%

Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι έως τις 25 Απριλίου
Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 για το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με σημερινή απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή της στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. 

Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή, θα συνέλθει εκ νέου στις 23 Απριλίου 2016, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό και να ληφθούν αποφάσεις.

Η απόφαση για νέα παράταση της δικηγορικής αποχής ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές, σύμφωνα με τη δημόσια εξαγγελία των συναρμοδίων υπουργών σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, ομόθυμη ήταν η αντίδραση της συντονιστικής επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής υπογραμμίζεται τα ότι η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού νομοσχέδιου της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης