Εισέπραξαν επιδόματα 400.000 ευρώ για... ανύπαρκτα παιδιά

Εισέπραξαν επιδόματα 400.000 ευρώ για... ανύπαρκτα παιδιά

Το ζευγάρι εξασφάλισε ψευδείς βεβαιώσεις από ιδιώτες γιατρούς ότι, όχι απλώς ήταν υπαρκτά πρόσωπα, αλλά και εμφάνιζαν νοητική υστέρηση

Εισέπραξαν επιδόματα 400.000 ευρώ για... ανύπαρκτα παιδιά
Δεν έχει προηγούμενο η κομπίνα που είχαν στήσει εδώ και... 25 ολόκληρα χρόνια σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων του Δημοσίου ένας 44χρονος και η 43χρονη σύζυγός του, οι οποίοι εισέπραξαν επιδόματα που ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ για παιδιά που... δεν είχαν και υποτίθεται ότι έπασχαν από νοητική υστέρηση!

Η απίστευτη απάτη ξεκίνησε το 1991, όταν η 43χρονη δήλωσε σε ληξιαρχείο τη γέννηση τριών παιδιών τα οποία αναγνώρισε ο 44χρονος. Όμως, τα παιδιά αυτά δεν υπήρξαν ποτέ! Ωστόσο, το ζευγάρι εξασφάλισε ψευδείς βεβαιώσεις από ιδιώτες γιατρούς ότι, όχι απλώς ήταν υπαρκτά πρόσωπα, αλλά και εμφάνιζαν νοητική υστέρηση! 

Μάλιστα, αργότερα έβγαλαν στα ανύπαρκτα τέκνα τους και... δελτία ταυτότητας παρουσιάζοντας ως παιδιά τους τρεις γυναίκες συνεργούς τους ηλικίας 28, 24 και 23 χρόνων με τις οποίες είχε συνεννοηθεί ένας 25χρονος και χρησιμοποιώντας ως μάρτυρα έναν 45χρονο! Αφού είχαν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο 44χρονος παρουσίαζε στα κατά τόπους γραφεία πρόνοιας μία 26χρονη που πάσχει στην πραγματικότητα από νοητική υστέρηση κι έτσι εξασφάλιζε προνοιακά επιδόματα και επιδόματα πολυτέκνων! 

Όταν η κομπίνα αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας και του τμήματος Πλατέος Ημαθίας, σε βάρος των εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης