Απεργιακό «λουκέτο» στο Δημόσιο για το ασφαλιστικό

Απεργιακό «λουκέτο» στο Δημόσιο για το ασφαλιστικό

Στον δρόμο γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ-νοσοκομεία, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και εκπαιδευτικοί  κατεβαίνουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στο κοινό μέτωπο κατά του ασφαλιστικού προστίθενται οι δημοσιογράφοι , οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.

Η  ΑΔΕΔΥ  καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

Ειδικότερα καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η απεργία των ελεγκτών ξεκίνησε στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε: Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir ,πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές , πτήσεις κατάστασης έκτακτης ανάγκης,  ανθρωπιστικής βοήθειας ,Έρευνας και Διάσωσης. 
Ακυρώθηκαν ήδη  οι περισσότερες  πτήσεις του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air ενώ άλλες άλλαξαν ώρα .  Για περισσότερες πληροφορίες  το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνήσει  με την αεροπορική εταιρεία.

Ακόμη , θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς στην απεργία  συμμετέχουν  οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.  Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ,η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΕΣΗΕΑ. Δε θα μεταδοθούν ειδήσεις στα ΜΜΕ  από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι « θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου».

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ. 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

fm

Είμαι συνταξιούχος Δημοσιος Υπάλληλος και θα σας πω τι συνέβαινε στην υπηρεσία που δούλευα όταν είχε απεργία. Υπήρχε φαινομενικά μια συμμετοχή της τάξης του 40-60%, ανάλογα με την απεργία. Όμως οι μη απεργοί υπάλληλοι δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες γιατί στα πόστα εξυπηρέτησης του κοινού δεν υπήρχε υπάλληλος. Όλοι κάθονταν σε γραφεία στα οποία το κοινό δεν είχε πρόσβαση. Εν τω μεταξύ η πλειοψηφία αυτών που δεν προσήλθαν στη δουλειά, ειδοποιούσαν το γραφείο προσωπικού ότι τη ημέρα αυτή δεν απεργούσαν αλλά είτε δήλωναν ασθενείς είτε ζητούσαν άδεια (γονική, κανονική κλπ) επειδή τους "έτυχε κάτι έκτακτο". Στο τέλος οι πραγματικοί απεργοί δεν ξεπέρναγαν το 5-10%. Κατά τα άλλα η ΑΔΕΔΥ και τα ΜΜΕ δηλώναν ότι "νέκρωσε το Δημόσιο".

Dr.

Φίλοι μου εργαζόμενοι στο δημόσιο, όταν έχει απεργία, πρώτα πρώτα πάνε στο γραφείο και χτυπάνε την κάρτα τους. Μετά βγαίνουν έξω για ψώνια, καφέ και ό,τι άλλο θέλουν. Την ώρα που σχολάνε, επιστρέφουν και ξαναχτυπάνε την κάρτα τους, και όλα εντάξει. Φυσικά, τα γραφεία είναι κλειστά για τον πολίτη λόγω απεργίας.

οκ

Δώστε λεφτά στο δημόσιο.Είναι η κορυφή των κομματόσκυλων.Πώς αλλιώς θα διατηρηθεί το σύστημα;

ρουφιανοι

Ο σύριζα τους έβαλε , στημένη .πρόσεχτε παιδιά μην σκισετε κάνα καλσόν! αφήνουμε στελέχη του σύριζα να κυκλοφορούν ελεύθερα , απίστευτο.

Καρανικας and company

Δεύτερα δεν δουλεύω την Τρίτη απεργω, τέταρτη αρρωσταινω την Πέμπτη έχω ρεπό,Παρασκευή βαριεμαι Σάββατο δεν μπορώ,ε μία Κυριακή μου μένει να μην ξεκουραστω?

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΙΠΟΔΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΞΥΣΤΕΣ

Swiss

Απο το Ρόδος παλλας χαιρετίσματα !!!!!!

Al

Και τι ψήφισαν όλοι αυτοί; Τώρα είναι αργά.

Λαική Οργή

Η κυβέρνηση Συριζα εχει βαθύ φαιοκόκκινο μέλλον χωρίς προοπτική. Το 10ετές επιτόκιο ανέβηκε κι άλλο, στο 9.3% ενώ το πορτογαλλικό είναι στο 3%. Αντίθετα, το φθινόπωρο του 2014, το ελληνικό είχε αγγίξει το 5.6% ενώ το πορτογαλλικό ήταν 3.5%

Νίκος

Το φθινόπωρο του 2014, ήμουν άνεργος και περίμενα τον κλητήρα για την κατάσχεση στο σπίτι μου λόγω χρεών στον ασφαλιστικό μου φορέα. Τώρα το σπίτι μου γλύτωσε και εργάζομαι ξανά. Συνεπώς χέστηκα για το πόσο ήταν και πόσο είναι τα spreads.

Νίκος07/04/201611:47

Θα καταλαβεις στη πορεια τι σου λεει τυφλοποντικα.

Dr.

Όχι, δεν θα καταλάβει, ειδικά αν βρήκε δουλειά επί Σύριζα. Επί Σύριζα οι μόνοι που βρήκαν δουλειά είναι οι οπαδοί του που διορίστηκαν στο δημόσιο. Από τον ιδιωτικό τομέα χάθηκαν χιλιάδες δουλειές.

Swiss

Πραγματικά αν στην απεργία ειναι και ανεργοι του ιδιωτικού τομέα τότε ειναι άξιοι της μοίρας τους !!!!οι δημόσιοι κηφηνες μονο την πάρτη τους σκέφτονται ξαι μονο τον εαυτό τους . Προσέξτε γιατι δεν νοιάζεται κανεις για εσάς !!!

Όλα χύμα στο κύμα!!!

Χαιρετίζω το νεο κόμμα του Καρατζαφέρη.....Όπως και τη κίνηση του δημοκρατικού κέντρου..... να δω τι θα προκύψει......αφού η ελλάδα διαλύεται. Αναριωτιέμαι......Είναι δυνατόν οι παλιές μεθόδους και οι παλιές πρακτικές να διορθώσουν τα πράγματα; ........ Ο Κυριάκος τρίβει τα χέρια του, ο τσύριζα έχει φθαρεί και θα γίνει πρωθυπουργός......και μετά;...... Την ελλάδα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να την αναλάβουν νέοι φορείς.......Η παλαιοκοματική ελληνική πολιτική έχει χαθεί σαν επάγγελμα. Την ξεπέρασε η μεγάλη κοινωνική αλλαγή, οι έλληνες παραδοσιακοί πολιτικοί δεν έχουν αντικείμενο πλέον.......Τους ακούω και δεν πιστεύω στα αυτιά μου, πάντα τα ίδια παραμύθια....απο τότε που ήμουν παιδί.......Οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία νέων εναλλακτικών λύσεων.......Αλλά που να βρεθεί διάθεση μυαλό και αισοδοξία.......όμως οι αρχαίοι λέγανε....... εις τας ανάγκας και οι θεοί πείθονται.......καλή δύναμη στις νέες κινήσεις

aas

Οι συνδικαλιστές οι περισσότεροι είναι πρωην πασόκοι νυν συριζόπουλα, τώρα γιατί απεργούν θα έπρεπε να κάνουν πορείες υπέρ του ασφαλιστικού και υπέρ του Αλέξη

@

Για τα μάτια του κόσμου πρέπει να απεργησουν...Εξ άλλου τι σημαινει απεργία στο δημοσιο; Βόλτιτσα για καφέ και για μπυριτσα σημαίνει,2-3 φορές τον μήνα και τσουπ μία απεργία (αργία) εχει πια καθιερωθεί,ειδικά αν έχει και καλή μέρα είναι ότι πρέπει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

krimizismesaa

Τι απάντησε για όσα υποστήριξε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Βασίλης Μαγκλάρας - Αποκαλύπτει ότι πριν παραιτηθεί του ζήτησε συνάντηση αλλά εκείνος αρνήθηκε - Τον καταγγέλλει για αντιδεοντολογική και αντικανονική συμπεριφορά

6