Δεν είμαστε τραμπούκοι, λέει ο ιερέας από τη Βέροια για την επεισοδιακή «υποδοχή» προσφύγων

Δεν είμαστε τραμπούκοι, λέει ο ιερέας από τη Βέροια για την επεισοδιακή «υποδοχή» προσφύγων

«Δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση και ο ρόλος του ιερέα ήταν να κατευνάσει τα πνεύματα όχι να τα οξύνει» υποστηρίζει ο πατέρας Ευλόγιος που συμμετείχε στη διαμαρτυρία των πολιτών κατά των προσφύγων 

Δεν είμαστε τραμπούκοι, λέει ο ιερέας από τη Βέροια για την επεισοδιακή «υποδοχή» προσφύγων
«Δεν είμαστε απάνθρωποι ή τραμπούκοι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», δήλωσε ο ιερέας από τη Βέροια, που προκάλεσε αντιδράσεις για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία πολιτών κατά την άφιξη των προσφύγων από την
Ειδομένη στη Βέροια.

Ο πατέρας Ευλόγιος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι το πρωί της Κυριακής υποστήριξε ότι υπήρξε παραπληροφόρηση προς την τοπική κοινωνία. «Δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση και ο ρόλος του ιερέα ήταν να κατευνάσει τα πνεύματα όχι να τα οξύνει» σημείωσε.

«Εκφράσαμε την ανησυχία μας να μην δούμε αυτό τον συνωστισμό που παρατηρήσαμε στην Ειδομένη» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι στη συνέχεια επισκέφτηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της περιοχής.
Κλείσιμο

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν έφθασε στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» το πρώτο λεωφορείο με Σύρους πρόσφυγες από την Ειδομένη. 

Μερίδα πολιτών αντέδρασε στη μεταφορά των προσφύγων, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ουρσουζίδη, που ήταν εκεί.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ο πατέρας Ευλόγιος, ο οποίος ακούστηκε να λέει «Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός».

Μια ημέρα μετά την ένταση στη Βέροια ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τις απειλές του ιερέα είπε: «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης