Κουρουμπλής: Γιατί είπα «Νταχάου» την Ειδομένη

Κουρουμπλής: Γιατί είπα «Νταχάου» την Ειδομένη

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους έδωσε το σκληρό χαρακτηρισμό «Νταχάου» στο κέντρο των προσφύγων της Ειδομένης

Κουρουμπλής: Γιατί είπα «Νταχάου» την Ειδομένη
«Ένα σύγχρονο Νταχάου
» αποκάλεσε, πριν από περίπου δέκα μέρες, την Ειδομένη ο υπουργός Εσωτερικών
Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρομοιάζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με 15.000
πρόσφυγες
Κλείσιμο
χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με το ναζιστικό κολαστήριο.

«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» είχε αναφέρει πριν δέκα μέρες χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή του MEGA θέλησε να διευκρινίσει το γιατί έκανε αυτό το σχολιασμό, κι έτσι είπε ότι ο παραλληλισμός με το γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης έγινε κυρίως για τις ελπίδες των προσφύγων και όχι για τους πρόσφυγες αυτούς καθ' αυτούς.

«Το "Νταχάου" που είπα, είναι για τις προσδοκίες των ανθρώπων που σκοτώνονταν μπροστά στα σύνορα, στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης, που πιστέψατε κι εσείς κι εγώ και όσοι πιστέψαμε σε αυτή την Ευρώπη, που νομίζει ότι κλείνοντας τα σύνορα θα αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Η τρομοκρατία θέλει άλλου είδους αντιμετώπιση» είπε ο κ. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε:

«Ο Γιούνκερ, είπε κάτι που το λέω στους πρεσβευτές όλο αυτόν τον καιρό. Γιατί όλα αυτά τα παιδιά, που δεν έρχονται από την Αραβία, αλλά είναι παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ευρώπη, επιλέγουν τη λατρεία του θανάτου από την αγάπη της ζωής».


Τι είπε ο κ. Κουρουμπλής στην πρωινή εκπομπή του MEGA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης