«Πολιτιστική άνοιξη» στη Νέα Σμύρνη

«Πολιτιστική άνοιξη» στη Νέα Σμύρνη

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα τέλη Μαΐου, δωρεάν και ανοιχτές για όλους τους πολίτες, με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, ποίηση και πεζογραφία, καλλιτεχνική απασχόληση και προγράμματα για παιδιά

«Πολιτιστική άνοιξη» στη Νέα Σμύρνη
 Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες ανοίγει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης.

«Το τραγούδι των προσφύγων», σε ποίηση Κωστή Παλαμά και άλλα τραγούδια με θέμα την ξενιτιά από σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Θεοδωράκης, ο Τσιτσάνης, ο Σαββόπουλος, ο Καλδάρας, ο Μαρκόπουλος, θα παρουσιαστεί στον δημοτικό πολυχώρο πολιτισμό «Γαλαξίας», στέλνοντας το μήνυμα της συμπαράστασης στους πρόσφυγες και ζητώντας από τους πολίτες να δηλώσουν το «παρών» δηλώνοντας και την αλληλεγγύη τους.
 
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα τέλη Μαΐου, δωρεάν και ανοιχτές για όλους τους πολίτες, με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, ποίηση και πεζογραφία, καλλιτεχνική απασχόληση και προγράμματα για παιδιά.
 
«Ο Γαλαξίας, δίνει και φέτος το παρόν, ακόμη πιο ανανεωμένος, επιχειρώντας να αποτελέσει τόπο συνάντησης δημιουργών και θεατών, αποφεύγοντας την κοινωνική και καλλιτεχνική απομόνωση» αναφέρει ο  αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, με αφορμή την παρουσίαση των εκδηλώσεων.
 
Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται τιμητικό αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες της Σμύρνης, μέσα από το οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες που καθόρισαν τη μουσική διαδρομή και κουλτούρα της νεότερης Ελλάδας (29/2-11/4). Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μοναδικό αφιέρωμα στις μεγάλες λογοτεχνικές προσωπικότητες της Ελλάδας στο οποίο παντρεύεται η ποίηση με τη μουσική και την εικόνα σε τρεις ξεχωριστές  βραδιές για να τιμήσει τους μεγάλους δημιουργούς της ελληνικής ποίησης, Γιώργο Σεφέρη,  Οδυσσέα Ελύτη και Τίτο Πατρίκιο ο οποίος μάλιστα θα τιμήσει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του. Επίσης, κάθε Τρίτη  μια συνάντηση Πολιτισμού με την παρουσία συγγραφέων, καθηγητών πανεπιστημίου, θεατρολόγων θα συνδυάζεται με ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα  (15/3-11/4 και 8/3-26/4).
Κλείσιμο
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κούκλας, εμπλουτισμένο με πρωτοποριακές παραστάσεις, δημιουργώντας πλέον έναν ετήσιο θεσμό για μικρούς και μεγάλους φίλους τους είδους.  Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο τη μουσικής, παρακολουθώντας μουσικά παραμύθια με τη συνοδεία πιάνου και φλάουτου, μαθαίνοντας για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Αμαντέους Μότσαρτ (19-20/3 και 5-27/3).
 
Για τους φίλους της έβδομης τέχνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους, με στόχο της εξοικείωση των πολιτών με εναλλακτικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (24/26-3 και 13/14-5).
Τέλος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης εφέτος εγκαινιάζει έναν πρωτοποριακό θεσμό, με τίτλο Nea Smyrni Project, με σεμινάρια για ταλαντούχους μουσικούς, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ, όπως η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Μιχάλης Σουρβίνος, ο Αντώνης Κορωναίος και ο Άγγελος Μπότσης  (1-17/4).
 
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα 210 9310408 και  2132025922 και 924.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης