«Ύμνοι» της Bild για την Ελληνική Ακτοφυλακή που σώζει πρόσφυγες

«Ύμνοι» της Bild για την Ελληνική Ακτοφυλακή που σώζει πρόσφυγες

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Πώς να προστατευθούν χιλιάδες μίλια θαλασσίων συνόρων; Και τι να κάνουμε; Να σπρώξουμε πίσω στις φουσκωτές λέμβους τα παιδιά; Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κοροϊδεύουν τον εαυτό τους».

«Ύμνοι» της Bild για την Ελληνική Ακτοφυλακή που σώζει πρόσφυγες
Την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας μετέβαινε αεροπορικώς στην Τουρκία, χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούσαν με φουσκωτά να φτάσουν στην
Ευρώπη, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, με δύο δημοσιογράφους της να κάνουν οδοιπορικό στο πλευρό της ελληνικής ακτοφυλακής στη Λέσβο.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αναγνωρίζει τις σοβαρές προσπάθειες της ελληνικής ακτοφυλακής να διασώσει όσους περισσότερους πρόσφυγες μπορεί. Ωστόσο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, σχεδόν καθημερινά πνίγονται πρόσφυγες .
 
Κλείσιμο


Τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε θαλασσοταραχή, με τους πρόσφυγες να περιμένουν εγκλωβισμένοι στα παράλια της Σμύρνης, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Την ώρα όμως που η Γερμανίδα καγκελάριος επισκεπτόταν την Τουρκία, ο καιρός ήταν καλός. Σχεδόν καθόλου άνεμος και ήλιος. Παρ' όλα αυτά, το ταξίδι ήταν επικίνδυνο για τη ζωή των προσφύγων. Η πλειοψηφία των προσφύγων δεν ήξερε να κολυμπήσει, άλλοι είχαν ψεύτικα σωσίβια. Και στα παγωμένα νερά, ο χρόνος επιβίωσης είναι μόνο λίγα λεπτά».  



Όπως αναφέρουν οι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Βild, που βρέθηκαν στο φουσκωτό του Έλληνα καπετάνιου, Αργύρη Φραγκούλη, αυτός και η ομάδα του μετέφεραν εκατοντάδες ανθρώπους με το φουσκωτό. Όλη τη νύχτα οδηγούσε το σκάφος, χωρίς διακοπή, χωρίς ύπνο. «Θέλω να σώσω τους ανθρώπους, τίποτε άλλο» λέει ο καπετάνιος στη γερμανική εφημερίδα, που τον ακολουθεί στην αγωνιώδη του προσπάθεια.
 


Η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για το προσφυγικό, δεν τον ενδιαφέρει. Ο ίδιος ασχολείται μόνο με το πώς θα μπορέσει να σώσει ανθρώπινες ζωές.
 


Παρά τις ακούραστες προσπάθειες της ελληνικής ακτοφυλακής, γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, σχεδόν καθημερινά πνίγονται πρόσφυγες

Ο Ιμπραχίμ από το Χαλέπι της Συρίας λέει στη γερμανική εφημερίδα: «To σκάφος μας είναι σχεδιασμένο για δέκα άτομα και στο τέλος επιβιβάστηκαν 60. Πολλά παιδιά, που φώναζαν για ώρα».



Οι μέρες και οι νύχτες δεν έχουν τέλος για την ελληνική ακτοφυλακή... Όταν ακούνε ότι η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει τα σύνορά της καλύτερα, τότε γελάνε. Ένας λέει: «Πώς να γίνει αυτό σε χιλιάδες μίλια θαλασσίων συνόρων; Και τι να κάνουμε; Να σπρώξουμε πίσω στις φουσκωτές λέμβους τα παιδιά; Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κοροϊδεύουν τον εαυτό τους».

«Ότι θα μειωθούν οι πρόσφυγες δεν το πιστεύει κανένας. Ένας διασώστης λέει: «Aν τώρα τον Φεβρουάριο έρχονται χιλιάδες, τότε θα γίνουν περισσότεροι από πέρυσι ολόκληρη τη χρονιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης