Απίστευτο: Η Κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ζητά εξηγήσεις από σταθμό επειδή μετέδωσε το «Σβήσε τα Φώτα»

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου θεωρεί ότι τραγούδι των Κούτρα-Παπαδόπουλου μιλά για σεξ με ανήλικη - Το τραγούδι γράφτηκε πριν από δεκαετίες και μεταδόθηκε χιλιάδες φορές από τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, εξετάζει αυτεπάγγελτα δήθεν παραβάσεις από ραδιοφωνικό σταθμό για την μετάδοση του τραγουδιού «Σβήσε τα φώτα» που τραγουδάει ο Γιάννης Κούτρας. Τους στίχους έχει γράψει ο Άγγελος Σφακιανάκης και τη μουσική ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Πολίτης 107.6FM» μεταδίδοντας το συγκεκριμένο τραγούδι, δεν διασφάλισε ότι η εκπομπή του δεν περιελάμβανε πρόγραμμα «το οποίο ενδέχεται να βλάψει τη σωματική, την πνευματική ή την ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων...».
Αναφέρεται ακόμα  ότι με το συγκεκριμένο τραγούδι  γίνεται «η προβολή συμμετοχής ανήλικου σε δραστηριότητα που αφορά τη σεξουαλική πράξη».

Όλα αυτά γιατί το τραγούδι που γράφτηκε πριν από δεκαετίες και μεταδόθηκε χιλιάδες φορές από τα ΜΜΕ σε Ελλάδα
και Κύπρο αναφέρει μεταξύ άλλων: «να διστάζω και να μην τολμώ το ανήλικο χειλάκι να γευτώ».

Η Κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ζητάει εξηγήσεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό, πριν λάβει απόφαση για επιβολή κυρώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Λάμπρος Καλλένος

Μικρή πράσινη θάλασσα δεκατριών χρονώ Οδυσσέας Ελύτης

Αγρινόν

Κάτω στο γιαλό κάτω στο περιγιάλι κόρην αγαπώ κόρην αγαπώ Κόρην αγαπώ ξανθή και μαυρομάτα δώδεκα χρονών δώδεκα χρονών Δώδεκα χρονών που ο ήλιος δεν την είδε παρά η μάνα της παρά η μάνα της Παρά η μάνα της κανέλα τη φωνάζει κανελόριζα κανελόριζα

Νικήτας

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε θέμα. Οκ...Μεταδόθηκε το τραγούδι και από όσο καταλαβαίνω προκλήθηκαν κάποιες αντιδράσεις. Ίσως υπερβολικές. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της πολιτείας και των τραγουδιστών να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να τα βρούνε. Τι ενόχλησε, τι θα μπορούσε να αλλάξει ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον με άλλο τραγούδι. Διάλογος! Δια-λο-γος! Γιατί σίγουρα θα γράψουν και άλλα τραγούδια οι συγκεκριμένοι άνθρωποι - έτσι δεν είναι; Καλό λοιπόν πιστεύω είναι βρεθεί μια μέση φόρμουλα μεταξύ τραγουδοποιών (από την μια μεριά) και πολιτείας (από την άλλη) ώστε να μην ενοχληθεί κανείς στο μέλλον, να μην γίνει άλλη μανούρα. Αλλά πού τέτοια σκέψη για προγραμματισμό στην Ελλάδα και στην Κύπρο...Σκεφτείτε να συνέβαινε το αντίστοιχο στην Ευρώπη (πχ Πολωνία) - νομίζετε θα ήταν θέμα?? Νομίζετε θα γινόταν τόσος χαμός? Η απάντηση είναι εξαρτάται!! Εξαρτάται από τις συνθήκες. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μένουμε πάντα ψύχραιμοι και να κοιτάμε τη μέση λύση ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι.

Οκ

Και η ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" π.χ. πρέπει να αποκλειστεί με το ίδιο σκεπτικό. Ανηλικη μαθήτρια σε ερωτική σχέση με τον καθηγητή της. Γίνονται σόδομα και γόμορα... Μπουρλότο!

Ασψετος

Ξεκάθαρα προβληματικό. Αν γραφόταν σήμερα θα ήταν έως ποινικό αδίκημα

Μαρίαα

Να επιβάλλουν πρόστιμα και στις ελληνικές ταινίες και σε δημοτικά τραγούδια και τους εγκεφάλους σαν αυτό του πρηγούμενου

Αυτό εδώ θεωρείται τραγούδι ???

" Να σε νιώθω σαν μια κάψα στο κορμί, κι εσύ να σαι μια ατίθαση μικρή, να διστάζω και να μην τολμώ, το ανήλικο χειλάκι να γευτώ, το ανήλικο χειλάκι να γευτώ. " ΞΕΦΤΙΛΑ !!! Καλά κάνουν οι οι Κύπριοι, τους έχει απομείνει λίγη εντιμότητα φαίνεται.

Λογικός

Ας μας πουν τι εννοούσε ο στιχουργός και το επεισόδιο θεωρείται λήξαν.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Με βάση το τι λέει ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.

None

Πάλιν μπούρδεςν λεςν εσύν.

@

10 χρονο ???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

serial_killer_kypros_art

Διαβάστε τις καταθέσεις του serial killer Νικόλα Μεταξά για τις επτά δολοφονίες γυναικών και παιδιών το προηγούμενο διάστημα - Επτά φορές ισόβια, η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο εγκληματία, που... θυμήθηκε να απολογηθεί στις «ψυχές των θυμάτων»

13