Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας

Είναι μία από τις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες του κόσμου, ενώ είναι η δεύτερη στην Ελλάδα, ως προς το άνοιγμα, ύστερα από την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας μήκους 390 μέτρων και προϋπολογισμού 22,85 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας - Αρκαδίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υποδομών, με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας.

Η παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας είναι αποτέλεσμα των «εντατικών και επίπονων προσπαθειών, αλλά και της  μέριμνας  της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη που βρήκε το έργο σταματημένο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα τελετή εγκαινίων της γέφυρας παρουσία του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τα μπλόκα των αγροτών ματαίωσαν τα αρχικά σχέδια.

Η κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στην πολύπαθη περιοχή της Τσακώνας ξεκίνησε το 2008, κόστισε συνολικά περί τα 22 εκατ. ευρώ κι έχει μήκος 390 μέτρα. 260 μέτρα από τον ένα αρμό του τόξου στον άλλο και ύψος τόξου 45 μέτρα, στο πιο ψηλό του σημείο, από το οδόστρωμα. Είναι δε επιβλητική και εμφανής από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Δυτικής Μεσσηνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης