Οι αγρότες έδιωξαν κακήν κακώς δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγρότες έδιωξαν κακήν κακώς δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αγροτοσυνδικαλιστής και βουλευτής της κυβέρνησης, Νίκος Παπαδόπουλος πήγε στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους εξαγριωμένους αγρότες  - Γλίτωσε το λιντσάρισμα στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης

Οι αγρότες έδιωξαν κακήν κακώς δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Σε τροχιά κοινωνικής έντασης και πολιτικής πόλωσης εισέρχεται η χώρα, με επίκεντρο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πυροδοτεί ισχυρότατες αντιδράσεις. Οι αγρότες «βράζουν» από οργή, εξαιτίας των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, και αυτό το δείχνουν όχι μόνο με τη διάθεσή τους να κόψουν τη χώρα στα δύο, στήνοντας μπλόκα παντού, αλλά και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Οι αγρότες είναι εξαγριωμένοι και μοιάζουν ανυποχώρητοι στη στάση τους, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ανεπιθύμητοι στις ίδιες τις εκλογικές τους περιφέρειες. Σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση, ακόμα και όταν επιχειρούν να μιλήσουν με τους παραγωγούς, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φόβο άγριου γιουχαρίσματος. 

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του βουλευτή της Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου  και του βουλευτή στο Κιλκίς, Θεόδωρου Παραστατίδη, οι οποίοι γλίτωσαν στο παρά πέντε το λιντσάρισμα όταν συναντήθηκαν με αγρότες.  

Κλείσιμο
Η παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, δυναμίτισε το ήδη οξυμένο κλίμα. Στη θέα του αγροτοσυνδικαλιστή και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του και να τον κατηγορούν για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προεκλογικές περιόδους. 

«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή κακήν κακώς. 

«Ντροπή σου. Να παραιτηθείς αν θες να βρίσκεσαι εδώ» φώναζαν οι αγρότες στον Νίκο Παπαδόπουλο στο μπλόκο της Νίκαιας 


Αντίστοιχη αντιμετώπιση δέχτηκε και ο Θεόδωρος Παραστατίδης το βράδυ της Παρασκευή στο Κιλκίς. 

Όλα ξεκίνησαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης στη σύσκεψη που είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ της περιοχής με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες με στόχο τη διαφύλαξη του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, που κινδυνεύουν να χάσουν τέσσερις νομοί, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, ομάδα περίπου 50 αγροτών από το μπλόκο του Κιλκίς, εισέβαλε στην αίθουσα φωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα, δε θα σου μείνει αίμα» και απαιτώντας από τους βουλευτές να πάρουν θέση για το νέο Ασφαλιστικό.

Το κλίμα εντάθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης και χτυπώντας το χέρι στο βήμα, τόνισε πως «οι αγώνες για να έχουν επιτυχία χρειάζεται να είναι σκληροί. Και το 2007 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να μας απεντάξει και κλείσαμε τα σύνορα στους Ευζώνους. Κατορθώσαμε και το πετύχαμε…».

Αντιδρώντας στο λόγο του δημάρχου ο κ. Παραστατίδης, φώναζε από κάτω: 

- «Ηρεμα, ήρεμα…»
- «Γιατί θιχτήκατε κύριε βουλευτά», απάντησε ο δήμαρχος
- «Οι παλληκαρισμοί τέτοιες εποχές δε χρειάζονται», φώναζε ο κ. Παραστατίδης 
- «Το μνημόνιο ψήφισες», φώναζαν οι αγρότες κι εκείνη τη στιγμή κινήθηκε ενάντια στον κ. Παραστατίδη ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, έχοντας έντονο διάλογο με το βουλευτή, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».

Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τα αίματα με ομάδα αγροτών να κινείται ενάντια στο βουλευτή με άγριες διαθέσεις. 

«Το μνημόνιο ποιος το ψήφισε; Το μνημόνιο ποιος το υπέγραψε; Σας είδαμε» φώναζαν οι αγρότες με τον βουλευτή να απαντά: «Δεν είμαστε από αυτούς που κολλάνε. Εμείς στους αγώνες ήμασταν μπροστά». 

«Ας υποθέσουμε ότι δεν το ψηφίζω και δεν περνάει. Λοιπόν, πέφτει η κυβέρνηση. Θα αναλάβετε την ευθύνη εσείς; Θα σας το πω ξεκάθαρα, αν δεν ψηφίσω, θα παραιτηθώ» τους απάντησε ο βουλευτής με τους αγρότες να τον προτρέπουν να το πράξει. 

Αγρότες επιτέθηκαν στον βουλευτή του Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη


Με πληροφορίες από το eidisis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης