Γιάννης Μυλόπουλος: Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, νέος πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ»

Γιάννης Μυλόπουλος: Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, νέος πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ»

Έναν ακόμα αμφιλεγόμενο διορισμό προωθεί η κυβέρνηση, αυτή τη φορά του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου για την θέση του προέδρου της «Ατικό Μετρό Α.Ε.»

Τον πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρεία της «Αττικό Μετρό ΑΕ» συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τις «αξιοκρατικές» τοποθετήσεις σε κρατικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της ΕΡΤ 3 από όπου αποχώρησε τον Σεπτέμβριο.  

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με επιστολή καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ορίσει συνεδρίαση στην επιτροπή ΔΕΚΟ προκειμένου να ακροαστούν και να εκφέρουν γνώμη για τους προτεινόμενους στις θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της «Αττικό Μετρό ΑΕ» κ.κ. Γιάννη Μυλόπουλο και Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28.1.2016.
Πλήθος σκανδάλων στο ΑΠΘ
 
Υπενθυμίζεται ότι επι θητείας Μυλόπουλου στο ΑΠΘ είχε παρέμβει μέχρι και ο εισαγγελέας για τις πρωτοφανείς σπατάλες και μάλιστα σε εποχή κρίσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς: εξωφρενικές σπατάλες για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη του Μυλόπουλου για να παντρέψει τη γραμματέα του που «πέρασαν»  στο Ίδρυμα, ένα i-phone που έδωσε στην ηθοποιό Ν. Δραγούμη ο αντιπρύτανης Ι. Παντής  χρεώνοντας το πάλι στο πανεπιστήμιο, δαπάνες για «χρυσές» τουαλέτες, ανακαινίσεις και δημόσιες σχέσεις.

Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» ο κ. Μυλόπουλος χρέωσε τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ σύμφωνα με τις  ίδιες αποκαλύψεις είχε δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο « Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος  ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει τη γραμματέα του, αλλά  πέρασε τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ' αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ». 

Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα. Επίσης όπως είχε αποκαλύψει το «Θέμα» ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής πρόσφερε ως δώρο  ένα πανάκριβο  iPhone αξίας 699 ευρώ στη γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Επιπλέον επί θητείας του το ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), την ώρα που η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
 
Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ
 
Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1958 στη Θεσσαλονίκη, παιδί εύπορης, αριστοκρατικής οικογένειας Ελλήνων από τη Ρωσία. Μπήκε στο πανεπιστήμιο το 1976, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ ως πολιτικός μηχανικός το 1982 και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1987. Το 1990 εκλέχθηκε σε θέση λέκτορα στον Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου εξακολουθεί να υπηρετεί μέχρι και σήμερα στη βαθμίδα του Καθηγητή. Το Μάιο του 2010 εξελέγη πρύτανης.
 
Στις εθνικές εκλογές του 2004, ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια. Στις αρχές του 2007 διορίστηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Στη θυελλώδη σύγκρουση που ακολούθησε μεταξύ Παπανδρέου-Βενιζέλου ο κ. Μυλόπουλος τάχθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίο στη συνέχεια πήρε αποστάσεις, χωρίς ποτέ όμως να διαρρήξει τη σχέση τους.
 
Τα τελευταία χρόνια ο κ. Μυλόπουλος έκανε στροφή πλησιάζοντας ΣΥΡΙΖΑ και έφτασε πολύ κοντά να μπει και στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ωστόσο η ιδέα απορρίφθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Μ. ΚΑΠΑ

Άλλος ένας ελεινός Πασόκος που έκανε τη δική του κωλοτούμπα προς το ΣΥΡΙΖΑ θα κατσικωθεί στο Μετρό με παχυλο μισθό και θα έχει τη δυνατότητα να μοιράζει ρολόγια-δώρα στους ιθαγενείς ψηφοφόρους και τις κυρίες των δημοσίων σχέσεων. Κακόμοιροι συνταξιούχοι τι σας περιμένει.

ΓΙΩΡΓΟΣ Φ.

Όχι αυτό τον αλήτη!!!!! τον υπονομευτή του ελληνικού πανεπιστημίου!!! Το Λαμόγιο με Λ κεφαλαίο!!!!

i-phone

Η Δραγούμη παίρνει συχνά το μετρό, άραγε;

το μόνο σίγουρο....

στις 100 διαδρομές, δώρο και ένα iPhone !!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ

Καλά τα λες, τι αριστεροι και τι δεξιοι.Καμμία διαφορά όλοι τα ίδια, σιχασιά και εμετικοί, δουλοπρεπείς του κερατά για την "καρέκλα", τις τιμές, τα προσκυνήματα και πρωτίστως τα φράγκα μεγάλε μου. Λουστείτε τους μάγκες τους.Και ΚΚΕ νάρθρει στα πράγματα, τέτοιους θα δεις μπροστά. Σκουπιδια, απαξιώ να ασχοληθώ με υπόκοσμο

Ελληνας

Επιτελους τι δεν καταλαβαινετε ?????????? οπου υπαρχει μασα κ διαφθορα θα τον εδειτε αυτον τον ντεμεκ αριστερο , μεσα , αφου ειναι Ο.Φ.Α. ο ανθρωπος = οπου φτσαει ο ανεμος !!!!!!!!!!!!!!!!!! ο καλος ο Μυλο -πουλος ολα τα αλεθει !!!!!!!!!!!!!!!

hj

Αλλος ενας πρωην ΠΑΣΟΚτζης που ...ειδε το φως το αληθινο και αποφασισε να γινει ΣΥΡΙΖΑ για να βοηθησει τον Αλεξη να φερει το νεο και να κανει περα το παλιο

οι ..τελευταίες

Μέρες της Πομπηϊας ;;

ο μονος που λειπει ειναι ο......

Πελεγρίνης βρε κουτά για να ολοκληρωθεί η σύνθεση της ντριμ τιμ σε θέσεις ευθύνης. Ακούστε το τραγούδι "διεφθαρμένη συνουσία" του Νότη και θα περάσουν αυτές οι εικόνες της παρακμής που ζούμε μπροστά από τα μάτια σας.

........

Θελουν ξυλο. Πραγματικα θελουν πολυ ξυλο. Οπου τους πετυχαινουμε. Ειναι ελεεινοι. Αληταραδες, τυχοδιωκτες και καιροσκοποι. Ληγουρια. Ξυλο και ωα, οπου τους πετυχαινουμε....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kontozamanis

Στην Κοπεγχάγη διεξάγεται η 69η Σύνοδος της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος

pierrakakis2

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στο χώρο της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οποία συμμετέχουν κατόπιν πρόσκλησης εκπρόσωποι κυβερνήσεων συνοδευόμενοι από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών