Τελευταίοι οι Έλληνες μαθητές σε Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες

Τελευταίοι οι Έλληνες μαθητές σε Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες

Την τελευταία εξαετία δεν έχει χτιστεί ή ανακαινιστεί καμία σχολική αίθουσα

Τελευταίοι είναι οι Έλληνες μαθητές στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τις Φυσικές Επιστήμες, ενώ την τελευταία εξαετία δεν έχει χτιστεί ή ανακαινιστεί καμία σχολική αίθουσα, όπως προκύπτει από την παρουσίαση της μεγάλης ετήσιας έκθεσης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ που αφορά στην ταυτότητα της ελληνικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα συμπεράσματα της Έκθεσης κατέδειξαν τα σοβαρότατα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης και τη διαλυτική επίδραση της πολιτικής των Μνημονίων που επιδείνωσαν μια ήδη παρακμιακή κατάσταση.

Ο υπεύθυνος Ερευνών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Ν. Παΐζης που παρουσίασε την Έκθεση, στάθηκε στα ακόλουθα σημεία:

1. Στις οδυνηρές επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα μετά από τη εφαρμογή των Μνημονιακών προγραμμάτων. Τα προβλήματα είναι εξαιρετικά σοβαρά τόσο σε ό,τι αφορά τις βασικές υποδομές (εδώ και έξι χρόνια δεν χτίζεται/ανακαινίζεται καμιά σχολική μονάδα), όσο και σε ό,τι αφορά υποστηρικτικές υποδομές (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, χώροι άθλησης, εστίασης κ.λπ.)

2. Στην έξαρση των εκπαιδευτικών/κοινωνικών ανισοτήτων. Η Ελλάδα εμφανίζει ραγδαία αύξηση στον αριθμό των NEETs (νέων ανθρώπων έξω από την εκπαίδευση, την εργασία και την κατάρτιση) και παρουσιάζει το μεγαλύτερο εύρος ανισοκατανομής πόρων ανάμεσα σε προνομιούχα (κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά) και μη-προνομιούχα σχολεία.

3. Στα φτωχά εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Οι μαθητές των ελληνικών σχολείων καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο ΕΕ στην επίδοση στα βασικά γνωστικά αντικείμενα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Φυσικές Επιστήμες).

4. Είμαστε ουραγοί στην εκπαιδευτική πρωτοπορία και καινοτομία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξετάζει συγκεκριμένες κατηγορίες προόδου των εκπαιδευτικών συστημάτων.

Φιλοδοξία της Έκθεσης είναι να αποτελέσει ένα καμπανάκι κινδύνου για όλους τους υπεύθυνους που ασχολούνται με το χώρο της Παιδείας. H διαιώνιση της σημερινής κατάστασης θα έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των ανισοτήτων και την περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος της νέας γενιάς με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτός τόνισε ότι αυτά τα 10 χρόνια η προσφορά του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στο χώρο της εκπαίδευσης και μάλιστα με ίδια χρηματοδότηση είναι σημαντική και ότι πρέπει η ερευνητική και επιμορφωτική του δράση να συνεχιστεί. H ποιοτική, δημόσια εκπαίδευση είναι όπλο των αδύναμων, των μισθοσυντήρητων, υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται πολιτική τόλμη για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα της Παιδείας.

Τέλος, την αναγκαιότητα συνεννόησης και συναίνεσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα της Παιδείας επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους στο πλαίσιο της παρουσίασης της Έκθεσης ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της ΝΔ Θ. Φορτσάκης.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ορθόδοξος Χριστιανός

Το λυπηρό είναι ότι δεν έρχονται στο Κατηχητικό σχολείο. Τα υπόλοιπα μαθήματα είναι άχρηστα!

Άι Σιχτίρ

Τα Ελληνόπουλα, παρά τις τρομερά αντίξοες και πρωτοφανείς στα παγκόσμια δεδομένα συνθήκες με συνδικαλισμούς, κομματόσκυλα, καταλήψεις, φοιτητοπατέρες, κλπ, τα πάνε μια χαρά στις μαθηματικές -και όχι μόνο- επιστήμες και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από τις επιδόσεις τους στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες και τις υποτροφίες τους σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τελευταία θα γίνουν αν εφαρμοστούν οι δήθεν εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και οι ηλιθιότητες των Μπαλταδο-Φίληδων για τις οποίες προετοιμάζουν το έδαφος οι δήθεν μελέτες σαν την ανωτέρω.

Δεν θέλουμε άλλα σχολεία

Ευτυχώς που δεν χτίζονται άλλα σχολεία. Δεν χρειαζόμαστε άλλο τσιμέντο. Αν ψάξει κανείς το χάρτη της Αθήνας θα δει ότι τα περισσότερα σχολεία είναι χτισμένα σε πρώην ελεύθερους χώρους. Π.χ. το πάρκο του Αιγάλεω έχει μείνει σχεδόν το μισό, αφού το έφαγαν όχι μόνο οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, αλλά και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Πέτρος ο Μυτιληναίος

Το σύστημα της παιδείας, είναι υπερβολικά μεγάλο, για ένα "μικρό, επιτελικό κράτος" στο οποίο πιστεύει, όπως τον άκουσα να λέει κάποιος γνωστός πολιτικός (σας αφήνω να βρείτε ποιος). Στο κοντινό μέλλον λοιπόν, θα καταργηθεί η δημόσια παιδεία, και θα ησυχάσουμε, τόσο απο τα προβλήματα της, όσο και απο τις ανάγκες χρηματοδότησής της.

γκουγκλ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΠΕΡ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ !!OΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!

Σταμάτης

Αυτό συμβαίνει γιατί απλά με έχει πέσει το επίπεδο. Με την λογική ότι όλοι μπαίνουν σε κάποια σχολή, αξίζουν ή όχι, το επίπεδο σε Μαθηματικά κλπ έχει πέσει. Δεν είναι θέμα εγκαταστάσεων, τα ντουβάρια δεν δίνουν εξετάσεις. Υπάρχουν χώρες με πολύ χειρότερες υποδομές από την Ελλάδα και όμως οι μαθητές διαπρέπουν. Αλλά φυσικά εδώ κάνουμε καταλήψεις και μας φταίνε πάντα οι άλλοι (Γερμανοί, Αμερικανοί κλπ)

ΠΑΣΝΤΕΛΗΣ

Χειροτερα θα παμε το καλλυτερα να το ξεχασετε δεν υπαρχη περιπτωση να περισεψουν λευτα απο τους κλεφτες ολων των βαθμιδων του υπουργειου παιδειας, για το σημερα οταν διορηζης προεδρο αβασανιστα ενα βλακα επιστημονα που ονομαζη τους μακεδονομαχους τσιχανιστες και ζητα πραγματα συνεργασιας μεταρυθμησεων σε βαθος χρονου ποσα λευτα θα φαγωθουν απο αυτον τον τυπο σε βαθος χρονου για τους πειραματισμου του σε ενα αγνωστο μελλον μεταρυθμισεων.Απο που θα μεινουν λευτα για σχολεια αφου αυτα τα χρειαζονται ποιο πολυ, να παρουμε οσους περισσοτερους μετακλιτους υπαλληλους που πρεπει να πληγρωσουν.Αρα πολυ αργα για δακρυα περι παιδειας.

Ντενη Μαρκορα

Πρωτοι στις καταληψεις φανταζομαι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

farmakopoios01

Την Παρασκευή ξεκινά η δίκη για τη στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο - Ο καθ’ ομολογίαν δράστης Παύλος Ιωαννίδης, κατασκευαστής στο επάγγελμα, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Φλώρου

skoini

Οι γονείς του 26χρονου κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά - Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τα αίτια του τραγικού συμβάντος - Λίγες ημέρες πριν, μια 17χρονη κοπέλα είχε αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο στη Λαμία

AEGEAN_01

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αεροπορικής γιορτής της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μια μοναδική πτήση έξι μαχητικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων πάνω από την Αθήνα, με διαδοχικές διελεύσεις πάνω από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό

190603121411_Pwliseis__1_

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναλύει στο Newsauto.gr τι εξετάζουν για τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, τα γυρισμένα χιλιόμετρα, τα ΚΤΕΟ, τον γηρασμένο στόλο αλλά και την ηλεκτροκίνηση.