Ηλεκτρονική καμπάνια για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες για το προσφυγικό

Ηλεκτρονική καμπάνια για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες για το προσφυγικό

Ακτιβιστές μαζεύουν υπογραφές για απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες που άνοιξαν τις αγκαλιές και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες

Καμπάνια 20.000 υπογραφών για την απονομή του βραβείου Νόμπελ στους Έλληνες νησιώτες που δέχτηκαν το τεράστιο προσφυγικό «κύμα» έχει ξεκινήσει στη γνωστή ιστοσελίδα Avaaz.com.

«Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Ελληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες», αναφέρει ο τίτλος της καμπάνιας ενώ στο συνοδευτικό κείμενο όπου εξηγείται γιατί η ψήφος είναι σημαντική αναφέρεται:

«Oι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο (και πολλοί άλλοι που φθάνουν εκεί από όλο τον κόσμο, μέλη ΜΚΟ και Ελληνες της διασποράς) κάνουν κάθε τι δυνατό για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και να αισθανθούν πιο άνετα, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν ελάχιστα να προσφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα εδώ και χρόνια. Δείχνουν και εφαρμόζουν στην πράξη τις χριστιανικές αρχές αλλά και το φιλότιμο, την αγάπη, το σεβασμό και τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους που τους είναι παντελώς άγνωστοι. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν περνούν απαρατήρητες καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης και της επίτευξης σταθερότητας, ενώ αποτελούν παραδείγματα αγάπης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις πράξεις».

Μέχρι στιγμής η καμπάνια που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου έχει συγκεντρώσει περίπου 4.000 υπογραφές. Για όσους θέλουν να ψηφίσουν μπορούν να βρουν την ηλεκτρονική διεύθυνση της ψηφοφορίας ΕΔΩ.ΣΧΟΛΙΑ (54)

Αντώνης Δερνέλλης

Εντάξει, για να είμαστε όμως δίκαιοι την επαινώμενη αυτή συμπεριφορά για την οποία συζητείται το Νόμπελ, την έχουν επιδείξει π.χ. οι κάτοικοι της Λέσβου. Αντιθέτως, π.χ. οι κάτοικοι της Κω αντιτίθενται στην εξυπηρέτηση των προσφύγων/μεταναστών, θεωρώντας ότι προκαλείται ζημία στο νησί τους. Και καλώς κάνουν. Δικαίωμά τους, επιλογή τους, κατά συνέπεια και ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους τους. Ομως, από την άλλη μην ισοπεδώνουμε καταστάσεις. Αρα, η καμπάνια για το Νόμπελ θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια στους Λέσβιους και σε όσους άλλους επιδεικνύουν συμπεριφορά όπως αυτή των Λεσβίων.

Panos

Για να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι τι εστι Έλληνας τι εστι Ελλάδα ανθρωπιά αλληλεγγύη

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΗΓΓΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΣΕ.ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ

Στο πολυτιμότερο αγαθό τη ζωή, έχομε υποχρέωση όλοι να την φιλάμε με κάθε θυσία. Οι Έλληνες νησιώτες αψήφισαν την δική τους, και έδωσαν απλόχερα την βοήθεια σε άλλους. Είναι στο DNA των Ελλήνων ο αλτρουισμός. ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ

Χρηστος

συμφωνώ με το νόμπελ ειρήνης

ΣΑΜΑΡΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

θελω να συμετεχω σε αυτη την πρωτοβουλια,μπραβο σας!!!!!!

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΝΑΙ ΣΤΟ NOBEL

maria therianou

Η αντιμετώπιση της όλης αυτής κα τάστασης από τους κατοίκους των νησιών αυτών έδωσε μαθήματα ανθρωπισμού και έκανε όλους μας να σκεφτούμε τη δύναμη της ελληνικής ψυχής ,που σοποια στιγμη υπάρξει ανάγκη δείχνει πόσο δυνατά κρατεί .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης