Έρευνα στην ΕΛΑΣ για κρούσματα αστυνομικής βίας στις πορείες μνήμης του Γρηγορόπουλου

Έρευνα στην ΕΛΑΣ για κρούσματα αστυνομικής βίας στις πορείες μνήμης του Γρηγορόπουλου

Στόχος να εντοπιστούν το συντομότερο δυνατό οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στα περιστατικά αυθαιρεσίας και να διαταχθούν ΕΔΕ

Έρευνα στην ΕΛΑΣ για κρούσματα αστυνομικής βίας στις πορείες μνήμης του Γρηγορόπουλου
Κατεπείγουσα διερεύνηση κρουσμάτων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας θα πραγματοποιηθεί έπειτα από τα επεισόδια στις πορείες μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», στόχος είναι να εντοπιστούν το συντομότερο δυνατό οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στα περιστατικά αυθαιρεσίας και να διαταχθούν ΕΔΕ.


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ήταν η παραβατική συμπεριφορά αστυνομικού των ΜΑΤ στον Βόλο, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «Θεσσαλία TV» να σπάει τζάμι αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο σε δρόμο όπου γίνονταν επεισόδια.

Κλείσιμο
Στην επίμαχη σκηνή του βίντεο, ο αστυνομικός φαίνεται να χτυπάει το αυτοκίνητο με την ασπίδα του, μέχρι που το σπάει



Σε διαφορετικό βίντεο έχει καταγραφεί η σύλληψη ενός ανηλίκου που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής. Ανδρες των ΜΑΤ σπρώχνουν και σέρνουν τον ανήλικο επί της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, μολονότι εκείνος δεν προβάλλει καμία αντίσταση.


Το τρίτο κρούσμα το οποίο θα διερευνηθεί αφορά βιαιοπραγίες σε βάρος διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ στην οδό Πανεπιστημίου, όπως καταγράφει η εφημερίδα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης