Νέα «συσσίτια» σε 64 σχολεία της Αθήνας

Νέα «συσσίτια» σε 64 σχολεία της Αθήνας

Αρχισε η χορήγηση δεκατιανού καθημερινά σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες

Νέα «συσσίτια» σε 64 σχολεία της Αθήνας
Νέα «συσσίτια» ξεκινούν  στα σχολεία. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδεία «απο εφέτος και με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων, άρχισε η χορήγηση δεκατιανού καθημερινά σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο συγκρότημα της Αθήνας».
 
Το υπουργείο τονίζει ότι «πρόκειται για μια συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση ενός κοινωνικού προβλήματος που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο».
 
Τα σχολεία που εντάχθηκαν είναι σε γειτονιές της Αθήνας οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους.

Κλείσιμο
Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το πρώτο βήμα στην εφαρμογή του σχεδίου των δύο υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται καθώς η εταιρεία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με τις εταιρείες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda, ανέλαβε το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης