Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα σε μαντρί οικογένειας στην Ξάνθη

Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα σε μαντρί οικογένειας στην Ξάνθη

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν με επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης - Στο μαντρί τους κατασχέθηκαν τέσσερα αργυρά νομίσματα των Αβδήρων που χρονολογούνται από τους Κλασσικούς χρόνους, άλλο ένα αρχαίο χάλκινο νόμισμα και τέσσερις μολύβδινοι σύνδεσμοι

Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα σε μαντρί οικογένειας στην Ξάνθη
Πολύτιμα αρχαία νομίσματα, που οι ίδιοι είχαν φέρει στο φως με λαθρανασκαφές τις οποίες διενεργούσαν σε άγνωστο ως τώρα σημείο με τον ανιχνευτή μετάλλων που είχαν στην κατοχή τους, έκρυβαν μέσα στο ποιμνιοστάσιο αλλά και στο σπίτι τους στα Άβδηρα της Ξάνθης ένας 62χρονος κτηνοτρόφος και ο 35χρονος γιος του. 

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν με επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν πληροφορίες ότι έκαναν παράνομες ανασκαφές αναζητώντας αρχαιότητες. Στο μαντρί τους κατασχέθηκαν τέσσερα αργυρά νομίσματα των Αβδήρων που χρονολογούνται από τους Κλασσικούς χρόνους, άλλο ένα αρχαίο χάλκινο νόμισμα και τέσσερις μολύβδινοι σύνδεσμοι.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι της οικογένειας, όπου βρέθηκαν ένα δίκαννο χωρίς άδεια κατοχής με οκτώ φυσίγγια, ο ανιχνευτής μετάλλων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης που τους άσκησε δίωξη για παράβαση των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης