Σε σχολεία του Ρεθύμνου κάνουν μάθημα ακόμα και στην... αυλή!

Σε σχολεία του Ρεθύμνου κάνουν μάθημα ακόμα και στην... αυλή!

Τεράστιες οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές και στην Κρήτη 

Σε σχολεία του Ρεθύμνου κάνουν μάθημα ακόμα και στην... αυλή!
Στο Λύκειο Ανωγείων και Περάματος, τα μαθήματα κατεύθυνσης για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ξεκινούν τώρα... Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου περιφέρονται σε ακατάλληλες αίθουσες για να κάνουν μάθημα, ενώ έχουν καταλήξει για μάθημα, ακόμη... και στην αυλή! Την ίδια στιγμή τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία σε όλη την Κρήτη παραμένουν, ενώ ιδίως τα σχολεία εκτός των αστικών κέντρων βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Στα γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου ήδη έχουν χαθεί περίπου 20.000 ώρες μαθημάτων, ενώ αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, "μεταφράζεται" σε περίπου ένα μήνα χαμένων μαθημάτων! Με δεδομένο ότι η εικόνα αυτή επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στα σχολεία της περιφέρειας, σύμφωνα με την εκτίμηση της προέδρου της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δέσποινας Νικολάου, ένας μαθητής, ολοκληρώνοντας το Λύκειο, θα έχει χάσει συνολικά ένα σχολικό έτος! 

Με σύνθημα «Καμιά άλλη ώρα μαθήματος χαμένη» στις 12.00 πραγματοποιείται στο Λύκειο Ανωγείων παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που διεκδικούν προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματα αλλα και κτιριακά προβλήματα. "Ελπίζουμε ο περιφερειακός διευθυντής να μας δώσει λύση" - αναφέρει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, προσθέτοντας: "Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να μη χαθούν άλλες ώρες!".

Δύο λεωφορεία με αφετηρία το Φουρφουρά και το Πάνορμο θα επιβιβάσουν μαθητές και γονείς και θα μεταβούν στα Ανώγεια. Από το υπό κατάληψη σχολείο της περιοχής, που είναι και ένα από αυτά που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, ενώ η κ.Νικολάου τονίζει ότι η σχολική κοινότητα δε θα παραιτηθεί και πως πρόκειται να συνεχίσει τον αγώνα.

Κλείσιμο
Πηγή: www.cretalive.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης