Τουρκικοί βερμπαλισμοί για τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Τουρκικοί βερμπαλισμοί για τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Το φυσικό αέριο της Κύπρου δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, ενώ τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς του Φυσικού Αερίου στη Δύση μέσω Τουρκίας

Τουρκικοί βερμπαλισμοί για τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα
Με το νερό από την Τουρκία η Κύπρος θα αλλάξει χρώμα δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας από την Μερσίνα στα εγκαίνια του αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Τόνισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να μοιραστεί το νερό με τους ελληνοκύπριους. Ανέφερε ότι το νερό στις μέρες μας έγινε πιο σημαντικό από το πετρέλαιο, λόγω των παγκόσμιων κλιματολογικών αλλαγών, προσθέτοντας ότι αυτό το νερό θα αυξήσει την παραγωγή των κατεχομένων και το κίτρινο χρώμα του νησιού θα μετατραπεί σε πράσινο. 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει τη δημιουργία μιας «Τουρκικής Δημοκρατίας  Βόρειας Κύπρου» η οποία να μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά πραγματοποιείται ένα τέτοιο έργο. Ανέφερε ότι θέλει να διαβεβαιώσει και ο ίδιος ότι είναι νερό ειρήνης.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε επίσης ότι το φυσικό αέριο της Κύπρου δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους, ενώ τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς του Φυσικού Αερίου στη Δύση μέσω Τουρκίας.
Κλείσιμο

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε στην ομιλία του ότι είναι "μια τελετή που μας κάνει να καμαρώνουμε. Ανέφερε ότι για την Τουρκία και την Κύπρο η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα. "Το νερό το φέρνουμε εμείς, πιστεύουμε ότι οι δύο λαοί στην Κύπρο θα ζήσουν ειρηνικά. Η Τουρκία στηρίζει την από καρδιάς την κατάληξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με μια γρήγορη δίκαιη και μόνιμη λύση. Θα ολοκληρώσουμε την κρίσιμη περίοδο με επιτυχία. Το νερό που μεταφέρεται στην Κύπρο ας είναι νερό ειρήνης", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να το κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι»Στην ομιλία του στην Μερσίνα ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι πριν από τέσσερα χρόνια έθεσαν τον θεμέλιο λίθο και σήμερα κάνουν τα εγκαίνια. "Είμαστε εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος πέρασε τα πλοία από την ξηρά. Κάναμε το Μαρμαράι κάτω από την θάλασσα του Βοσπόρου. Την επόμενη χρονιά θα ανοίξει το τούνελ της Ευρασίας. Αυτό το έθνος κάνει τα πάντα φτάνει να επαγρυπνεί απέναντι στον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε μαζί να το ξεπεράσουμε", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης