Μεγάλη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο Σύνταγμα

Μεγάλη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο Σύνταγμα

Παρόντες και οι Λαφαζάνης, Ήσυχος, Βαλαβάνη και  Κουτσούμπας - Οι περίπου 6.000 διαδηλωτές δήλωσαν την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστούν απόψε το βράδυ στη Βουλή

Μεγάλη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο Σύνταγμα
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίδρασης που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστούν απόψε το βράδυ στη Βουλή.



Κλείσιμο




Η ΑΔΕΔΥ, που συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση, σε ανακοίνωση της ανέφερε: «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και του συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις».









Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ τόνιζε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διορθωτικών μεταρυθμισεων» που αφορούν στο δημόσιο, την υγεία, την ενεργεία, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.



Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο είχε ανακοινώσει και η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.



Στο Σύνταγμα και η πορεία του ΠΑΜΕ

Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε και η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Παρόντες στη διαδήλωση ήταν και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή και κάνουν λόγο για «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στη νέα  φοροεπιδρομή και την αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης