Μυτιλήνη: Διακινητές μεταναστών σε σπείρα ναρκωτικών

Μυτιλήνη: Διακινητές μεταναστών σε σπείρα ναρκωτικών

Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τους τελευταίους οκτώ μήνες και εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης

Μυτιλήνη: Διακινητές μεταναστών σε σπείρα ναρκωτικών
Όταν δεν παραλάμβαναν (με το αζημίωτο) τους μετανάστες που έφταναν στις ακτές της Λέσβου για να τους μεταφέρουν στην πόλη της Μυτιλήνης έκαναν διακίνηση ναρκωτικών στο νησί, τα τουλάχιστον... 39 μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης με «εγκέφαλο» έναν 42χρονο χασισοκαλλιεργητή που είχε συλληφθεί στο παρελθόν με 46 κιλά χασίς αλλά ήταν ελεύθερος!

Ο αρχηγός της σπείρας καλλιεργούσε στο αγρόκτημά του στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής μια χασισοφυτεία από 325 δενδρύλλια ύψους 0,40 εκατοστών ως ενός μέτρου. Τις ποσότητες κάνναβης που τρυγούσε ή προμηθευόταν από άλλες πηγές τις έδινε στους βασικούς συνεργούς του, έναν 41χρονο και έναν 53χρονο, για να τις διακινήσουν σε αγοραστές που εντόπιζε ένας 29χρονος, επίσης μέλος της οργάνωσης. Όμως, στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι 35 Έλληνες, κάποιοι από τους οποίους δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη μεταφορά μεταναστών!

Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τους τελευταίους οκτώ μήνες και εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης. Τα τέσσερα βασικά μέλη του συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης, της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε., στην οποία χρησιμοποιήθηκαν δύο σκύλοι εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών που ανακάλυψαν την χασισφουτεία μαζί με επτά κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 15 ναρκωτικά χάπια και μια ζυγαριά ακριβείας.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν 1.450 ευρώ, 16 κινητά και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης