Κύπρος: Σε συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας ο Νίκος Αναστασιάδης

Κύπρος: Σε συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει επαφές στην Κίνα με βασικό άξονα τις διμερείς σχέσεις και θέματα οικονομίας ενώ θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες της χώρας

Κύπρος: Σε συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας ο Νίκος Αναστασιάδης
Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικονομίας, και οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε την επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντική, σημειώνοντας πως «θεωρούμε ότι η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό».

Είπε ακόμα πως «μέσα από τις συζητήσεις για τις διμερείς μας σχέσεις θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως των μεταφορών, του τουρισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων».

Κλείσιμο
Ο κ.  Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για το Πεκίνο την ερχόμενη Τρίτη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη. Στην Κίνα θα μεταβεί επίσης και επιχειρηματική αποστολή από την Κύπρο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σε ειδική σύνοδο που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με τίτλο «Ο Δρόμος του Μεταξιού». Είναι ο μόνος αρχηγός κράτους μέλους της ΕΕ που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης