Κύπρος: Απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια αλλοδαπών

Κύπρος: Απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια αλλοδαπών

Οι αστυνομικοί επενέβησαν μόλις ο κρατούμενος έσπρωξε τον κουβά πάνω στον οποίο είχε ανέβει και του έβγαλαν τη θηλιά παρά την αντίσταση του

Κύπρος: Απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια αλλοδαπών
Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα αλλοδαποί κρατούμενοι στη Κύπρο, όταν ένας συγκρατούμενος του μπροστά στα μάτια των αστυνομικών επιχείρησε να αυτοκτονήσει βάζοντας στο λαιμό του θηλιά.

Ο κρατούμενος διαμαρτυρόταν για τη μακροχρόνια κράτηση του και για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Κράτησης Μενόγειας.  

Οι αστυνομικοί επενέβησαν μόλις ο κρατούμενος έσπρωξε τον κουβά πάνω στον οποίο είχε ανέβει και του έβγαλαν τη θηλιά παρά την αντίσταση του. Η Κύπρος έχει δεχθεί πολλές φορές επικρίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς για το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης στο οποίο διαμένουν αλλοδαποί προς απέλαση. Κανείς εξ αυτών δεν εκτίει ποινή.

Κλείσιμο
Μεταξύ αυτών κατά καιρούς «φιλοξενούνται» και Έλληνες υπήκοοι με στόχο την απέλαση τους. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αδυναμία απελάσεως λόγω συνθηκών που επικρατούν στις χώρες των αλλοδαπών ή λόγω του ότι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρατούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς απόφαση δικαστηρίου αφού δεν πρόκειται για ποινικούς κρατούμενους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης