«Κάηκα με πυρακτωμένο σίδερο για τα ζώα», λέει η ακτιβίστρια

«Κάηκα με πυρακτωμένο σίδερο για τα ζώα», λέει η ακτιβίστρια

Σημάδεψε το σώμα της για να αφυπνίσει συνειδήσεις για την σφαγή των ζώων φάρμας που ανατρέφονται αποκλειστικά για να μετατραπούν σε τροφή, γούνες, καλλυντικά, λέει η Μαρίνα στο protothema.gr

«Κάηκα με πυρακτωμένο σίδερο για τα ζώα», λέει η ακτιβίστρια
Σημάδεψε στο σώμα της τον αριθμό 269 με ένα καυτό σίδερο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων. Η 37χρονη Μαρίνα αγωνίζεται καθημερινά για την ελευθερία των ζώων και το δικαίωμα που έχουν και αυτά στη ζωή. 

Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών παρακολούθησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχνε τεμαχισμό ζώων. Αυτό ήταν η αφορμή για να αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες και να γίνει χορτοφάγος. 

Το περασμένο Σάββατο η Μαρίνα μαζί με άλλο ένα μέλος του «269 life Greece» ξάπλωσαν στη μέση της πλατείας Συντάγματος και σημάδεψαν με πυρωμένο σίδερο τον αριθμό 269 στο σώμα τους, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις για τον επίπονο τρόπο διαμαρτυρίας για την ελευθερία των ζώων.


Κλείσιμο

«Ο τρόπος διαμαρτυρίας είναι ίδιος σε όλο τον κόσμο. Συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο σημαδεύουν οι άνθρωποι τα ζώα στις φάρμες. Πήρα την απόφαση να το κάνω κι εγώ για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου και την αντίθεση μου προς την καθημερινή σφαγή των ζώων ανά τον κόσμο. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τη σφαγή των ζώων στις γαλακτοκομικές μονάδες παραγωγής είναι σοκαριστικά και απάνθρωπα. Τα ζώα αυτά δεν προλαβαίνουν να μεγαλώσουν γιατί οδηγούνται στη σφαγή. Έχουν κι εκείνα δικαίωμα στην ελευθερία», λέει η 37χρονη ακτιβίστρια στο protothema.gr.



Το βίντεο από τη διαμαρτυρία των μελών «269life Greece» που οι ίδιοι ανάρτησαν στο διαδίκτυο προκάλεσε σοκ σε όσους το παρακολούθησαν, αλλά και έντονες αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν οι πολίτες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας. Η δράση αυτή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από το Ισραήλ και έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς ακτιβιστές ανά τον κόσμο. 



«Το βίντεο που τραβήχτηκε στο Ισραήλ το 2012 - και έκτοτε ξεκίνησε ενεργά η δράση για την αλληλεγγύη αυτών των ζώων (κυρίως της φάρμας) - υπήρξε καθοριστικό για τη συμμετοχή μου στο κίνημα. Ο τρόπος διαμαρτυρίας είναι συμβολικός και προκαλεί την περιέργεια του κόσμου για να μάθει το σκοπό μας. Το βίντεο που τραβήχτηκε στο Ισραήλ είναι σοκαριστικό. Οι εικόνες είναι σκληρές και απάνθρωπες. Πιστεύω στα δικαιώματα που έχουν όλα τα ζώα. Κυρίως εκείνα που αναπαράγονται καθημερινά σε γαλακτοκομικές μονάδες παραγωγής και ζουν μόλις λίγες εβδομάδες για να γίνουν στη συνέχεια κρέας, γούνες και καλλυντικά. Κάποτε ήμουν φανατική κρεατοφάγος, γιατί έτσι είχα μάθει από μικρή. Όταν στα 14 μου είδα ένα βίντεο με σφαγή ζώων αμέσως άλλαξα τρόπο σκέψης. Λίγο καιρό αργότερα ο πατέρας μου νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αγγλίας και οι γιατροί του συνέστησαν, για λόγους υγείας, να μην ξαναφάει κρέας», λέει η 37χρονη Μαρίνα.

Η ομάδα «269life Greece» που ανέβασε το βίντεo στο facebook και στο YouTube αναφέρει: «Πρέπει να χαράξουμε το σύμβολο 269 στη συλλογική συνείδηση. Είναι ένα σύμβολο εύκολο να μοιραστεί και να αναπαραχθεί, το οποίο μας επιτρέπει να διαδώσουμε ένα ριζοσπαστικό μήνυμα χωρίς να βασιζόμαστε αποκλειστικά στα μεροληπτικά μέσα ενημέρωσης. Έχοντας έλεγχο επί του μηνύματός μας, μπορούμε να διαδώσουμε το σύμβολο του 269 με όλο και πιο τολμηρούς και δημιουργικούς τρόπους.
 Είναι καιρός να φέρουμε τον αγώνα στους δρόμους, ήρθε η ώρα η θέση μας να ξεκαθαριστεί», τονίζει το κίνημα και καλεί τους πολίτες να γίνουν χορτοφάγοι. 

 
Τι συμβολίζει ο αριθμός 269
Στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», στην πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των ζώων που γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ήταν η πρώτη φορά που οι ακτιβιστές έκαναν branding στο σώμα τους, δηλαδή μαρκαρίστηκαν με ένα καυτό σίδερο, όπως μαρκάρονται και τα εκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα ανά τον κόσμο για να αποκτήσουν ταυτότητα, μέχρι τη θανάτωση τους. 

Ο αριθμός 269 είναι ο αριθμός που είχε – μέσω του πυρωμένου χάλυβα- ένα μοσχαράκι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής στο Ισραήλ, το οποίο απελευθερώθηκε και έγινε ο αριθμός σύμβολο παγκοσμίως, για όλα τα ζώα που οδηγούνται καθημερινά στο σφαγείο.

Σήμερα το κίνημα αυτό βρίσκει ανταπόκριση σε πάνω από 30 χώρες, διεκδικώντας το δικαίωμα των ζώων για την ελευθερία στη ζωή. Στη χώρα μας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2014, ενώ φέτος ήταν η πρώτη φορά που δύο μέλη του κινήματος σημάδεψαν στο σώμα τους τον αριθμό 269.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης