Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από μέλη του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από μέλη του ΠΑΜΕ

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στον τελικό προορισμό τους - Ανέβηκαν στον πρώτο όροφο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρέμασαν ένα πανό με τη φωτογραφία του Αϊλάν και έκαψαν τη σημαία που υπήρχε στο κτήριο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από μέλη του ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος από μέλη του ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα που στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, το ΠΑΜΕ κάλεσε το λαό να καταδικάσει την αντί μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κλείσιμο







Στη συγκέντρωση, που συμμετείχαν και φοιτητικές οργανώσεις, οι διαδηλωτές ζήτησαν την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στον τελικό προορισμό τους, τη δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, την κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και τη Σένγκεν και να σταματήσουν οι επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα τα δήθεν χτυπήματα των διακινητών.

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή και έπειτα κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, πέταξαν μπογιές, κρέμασαν ένα πανό με τη φωτογραφία του Αϊλάν και έκαψαν τη σημαία που υπήρχε στο κτήριο.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης