Δύο νεκροί από κεραυνούς - Εικόνες «αποκάλυψης» από την κακοκαιρία

Δύο νεκροί από κεραυνούς - Εικόνες «αποκάλυψης» από την κακοκαιρία

52χρονος βοσκός έχασε τη ζωή του στην Κυνουρία - 73χρονη βρέθηκε νεκρή στη μέση του δρόμου στη Σαλαμίνα - Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου από το Λιμενικό - Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» Λακωνία και Καλαμάτα - Σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Δύο νεκροί από κεραυνούς - Εικόνες «αποκάλυψης» από την κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, έχοντας προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας 52χρονος βοσκός έχασε τη ζωή του στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, όταν χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Ο άτυχος άντρας είχε βγει το πρωί με τα πρόβατά του στην περιοχή Ξηροκάμπι, ωστόσο, προσπάθησε να προφυλαχθεί από την ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε κάτω από ένα δέντρο, το οποίο, όμως, χτυπήθηκε από κεραυνό.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό ο γιος του, κοτνά στην ιερά μονή Μαλεβής. Ο 52χρονος είχε καψίματα στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ η σορός του θα διακομιστεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Κλείσιμο
Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στη μέση του δρόμου στη Σαλαμίνα

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και μια 73χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί στη Σαλαμίνα, φέρεται να έχασε τη ζωή της λόγω της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα από κεραυνό!

Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή το πρωί από πυροσβέστες οι οποίοι περιπολούσαν στο νησί. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες εντόπισαν την γυναίκα στη μέση του δρόμου και πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε από χτύπημα κεραυνού.

Ερευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου από το Λιμενικό

Κι όλα αυτά ενώ στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός άντρα ο οποίος, επίσης, φαίνεται ότι χάθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού στη θάλασσα και περιπολικό όχημα από ξηράς, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ο άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος, παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια

Τεράστιες οι καταστροφές 

Η κακοκαιρία, η οποία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τις καταιγίδες, έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, τεράστιες καταστροφές και πολλά προβλήματα.



Προβλήματα στην Αττική

Μέχρι τις 11 το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε Καλλιθέα, Σεπόλια, Γλυφάδα, Νίκαια και Μάνδρα. 

Προβλήματα σημειώθηκαν, όμως, και όσον αφορά και στην μετακίνηση των πολιτών όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια ως τον συγκεκριμένο σταθμό για περίπου 20 λεπτά. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους της Αθήνας πραγματοποιείται, σύμφωνα με την τροχαία, με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω της βροχής.





Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σκάλα Λακωνίας

Την ίδια ώρα, μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν όπως λένε κάτοικοι στο apela.gr, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάφερε να αναποδογυρίσει ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ, αποκαθιστούν τις βλάβες που που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Επίσης, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

«Έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές και καταστροφές στη Σκάλα. Βρισκόμαστε από νωρίς εδώ με τις τεχνικές υπηρεσίες και κάνουμε καταγραφή σε συνεργασία και με τον δήμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», είπε η αντιπεριφερειάρης Λακωνίας Ντία Τζανετέα. Ανέφερε ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη Λακωνία ήταν σφοδρότατη και στη Σπάρτη το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος πέτρας.











Καλαμάτα: Το νερό σάρωσε το νεκροταφείο

Ανυπολόγιστες, όμως, καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 7 η ώρα, περιφερειακά της Καλαμάτας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν τραυματισμοί πολιτών. 

Στη Νέα Είσοδο της πόλης και στην περιοχή Ασπροχώματος, όπου επικεντρώθηκε η καταστρεπτική μανία του ανεμοστρόβιλου, οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες και κτήματα είναι τεράστιες, ενώ ο ανεμοστρόβιλος άνοιξε μέχρι και τάφους του κοιμητηρίου Ασπροχώματος.

«Αυτός ο ανεμοστρόβιλος ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος. Στο πέρασμά του παρέσερνε νταλίκες, αυτοκίνητα, σκεπές εργοστασίων, στύλους της ΔΕΗ, έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων, ξερίζωνε δέντρα, ακόμη και βαριά μηχανήματα εκσφενδόνιζε», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας.

«Ζητάμε βοήθεια από το Κράτος, ζητάμε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή μας θεομηνιόπληκτη», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως οι ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται. 

«Μιλάμε για ολική καταστροφή και απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Η Αστυνομία επελήφθη άμεσα στη διαχείριση της κατάστασης και μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία από την ανατροπή νταλίκας στην είσοδο της πόλης, ενώ η Τροχαία εκτρέπει την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Αθηνών (παλαιά εθνική οδός), όπου κι εκεί η κυκλοφορία ακόμη εμποδίζεται από πτώση κολώνας της ΔΕΗ.



Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προβαίνουν ήδη στην καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις και γεωτεχνικοί της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις αγροτικές καλλιέργειες (θερμοκήπια - ανθοκήπια και ελαιόδενδρα).

«Ζητάμε η πολιτεία να κηρύξει την περιοχή πληγείσα και να συνδράμει τους επαγγελματίες εκείνους που υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε πολλές περιπτώσεις και ολική καταστροφή» δήλωσε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.



Παράλληλα, διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών και η κυκλοφορία στην νέα είσοδο Καλαμάτας διεξαγόταν μερικώς. Ζημιές σημειώθηκαν σε κηπευπτικά, αλλά και σε ελιές. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία στη λεωφορό Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή για ώρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.



Πλημμύρισε το κέντρο της Πάτρας 

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας και στην Πάτρα, με τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ να καταβάλλουν τις τελευταίες ώρες μεγάλη προσπάθεια για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να διευθετήσουν την παροχέτευση των υδάτων.



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα best.gr, ο προαστιακός αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα για να μην πέσει στα μποτιλιαρισμένα οχήματα αυτοκίνητα στο πλημμυρισμένο κέντρο της πόλης. 
Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η μπάρα της φυλασσόμενης διάβασης του τρένου στην οδό Όθωνος Αμαλίας, έπεσε πάνω σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ!



Η δημοτική αρχή απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να μη χρησιμοποιούν, εάν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, τα ΙΧ τους για να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Πάτρας και στο λιμάνι.



Πρέβεζα: «Ποτάμια» οι δρόμοι

Στην Πρέβεζα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.





Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία μεταφέρεται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.





Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης. Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό. 



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σύμφωνα με το οποίο έχει ξεκινήσει σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά:
1. Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

2. Την Τρίτη (22-09-2015) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

3. Την Τετάρτη (23-09-2015) σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης