Μυτιλήνη: Μετρούν τις πληγές τους οι μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο

Μυτιλήνη: Μετρούν τις πληγές τους οι μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο

Αποκλειστικες φωτογραφίες οικογένειας που κατάφερε να διασωθεί - «Ακόμη δεν το πιστεύω ότι σωθήκαμε» λέει διασωθείς μετανάστης στο protothema.gr

Μυτιλήνη: Μετρούν τις πληγές τους οι μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο
Μετρούν πληγές με ανθρώπους που γνώριζαν, ταξίδεψαν μαζί τους, στο δρόμο προς τη δική τους ελευθερία, μακριά από τις φρικτές καταστάσεις στην πατρίδα τους. Βάζοντας την ίδια τη ζωή τους αλλά και των παιδιών τους σε κίνδυνο, σήμερα θρηνούν απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ αισθάνονται ανακουφισμένοι που μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης στάθηκαν τυχεροί και σώθηκαν, μετά από μία γιγάντια προσπάθεια των λιμενικών.

Το παιδάκι στη φωτογραφία είναι ανακουφισμένο και μαζί με τους γονείς του θα μείνουν να ξεκουραστούν σε μία σκηνή-τέντα που στήθηκε, με την ελπίδα η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει, όπως λέει ο πατέρας, να είναι καλύτερη για αυτούς.



Τα αθώα μάτια του μικρού κοριτσιού μαρτυρούν και αποτυπώνουν το συναίσθημα τρόμου φόβου και τελικά ανακούφισης, κάτι που ακόμη και ο φωτογραφικός φακός του Αμερικανού κινηματογραφιστή Σον Καρί, που καταγράφει εικόνες δυστυχίας για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για τους μετανάστες, αδυνατεί να αποτυπώσει, όπως ο ίδιος εξομολογείται συγκινημένος στο protothema.gr.
Κλείσιμο
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης