LIVE

Κορωνοϊός

Το 71% πιστεύει ότι η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές διώχνει τους επενδυτές

Το 71% πιστεύει ότι η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές διώχνει τους επενδυτές

Το 77% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία κινείται προς λάθος κατεύθυνση – Το 60% διαφωνεί με την αναστολή των εργασιών

Σαρωτικά είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται από την πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Interview, βάσει της οποίας οι οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η οικονομία κινείται ε λάθος κατεύθυνση, ενώ οι εφτά στους δέκα θεωρούν λανθασμένη την απόφαση Σκουρλέτη να κλείσει τα μεταλλεία στις Σκουριές, καθώς αποτρέπει τους επενδυτές.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας: 
· Το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση, έναντι 12% που εκτιμά ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

·Αναφορικά με την υπόθεση των Σκουριών, σύμφωνα με την έρευνα, με την η κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών διαφωνεί το 60% των ερωτηθέντων έναντι ποσοστού 18% που συμφωνεί. Ειδικά στην περιοχή της Χαλκιδικής, το 62% των ερωτηθέντων διαφωνεί και το 30% συμφωνεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν αυξάνεται στο 65% έναντι 13% εκείνων που συμφωνούν.

· Στο ερώτημα για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν πως με τον τρόπο αυτό στέλνεται λάθος μήνυμα στους επενδυτές διαμορφώνεται σε 71% (56% συμφωνούν απόλυτα και 15% μάλλον συμφωνούν), ενώ αντίθετη άποψη έχει το 29% των ερωτηθέντων (22% διαφωνούν απόλυτα και 7% μάλλον διαφωνούν).

· Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64%) εκτιμά ότι η επένδυση συμβάλλει θετικά στην ελληνική οικονομία έναντι ποσοστού 21% που έχει αρνητική άποψη και 9% που θεωρεί ότι δεν έχει ούτε θετικό ούτε αρνητικό αντίκτυπο.

· Όσον αφορά την αιτιολόγηση της απόφασης από την κυβέρνηση, των 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για προεκλογική σκοπιμότητα, το 8% εκτιμά ότι η αναστολή έγινε λόγω της μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας ενώ ποσοστό 13% εκτιμά ότι έγινε για άλλο λόγο.

· Αναφορικά με τους εργαζόμενους της εταιρείας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της και να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες της επένδυσης. Ποσοστό 13% εκτιμά πως θα πρέπει να ακυρωθεί η επένδυση και να αναλάβει την εξόρυξη αποκλειστικά το ελληνικό Δημόσιο προσλαμβάνοντας όλους τους εργαζόμενους, ενώ το 11% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή και οι εργαζόμενοι να αναζητήσουν αλλού δουλειά.

· Ως προς τη στάση των μεταλλωρύχων που έχουν κλειστεί στις στοές, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, το 63% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την αντίδραση, έναντι 20% που διαφωνεί και 5% που παραμένει αδιάφορο.

· Σύμφωνα με την έρευνα, η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει και την εκλογική προτίμηση μέρους των ερωτηθέντων. Ειδικά στο νομό Χαλκιδικής, ποσοστό 25% δηλώνει πως θα αλλάξει επιλογή εξαιτίας της απόφασης για την αναστολή των εργασιών των μεταλλείων. Σε πανελλαδική κλίμακα, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται σε 15%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΟΡΗΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑΜΗΝ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΥΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΙΓΓΛΕΖΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΕΡΑΝ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΛΟΝΙΚΗΣ ΤΑΧΑΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΗ ΤΟ ΘΥΛΙΚΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΙΝΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΡΕ ΤΟΥΒΛΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΜΑΤΕΜ ΛΑΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΨΑΧΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΘΥΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΖΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .ΡΕ ΑΣΤΙΟ ΔΙΑΥΛΟ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΡΛΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ . ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ.

Μαυρο

Κοσμοσυρροη επενδυτων στην ελλαδιτσα , δεν ξερουμε με ποιον να μιλησουμε. Μα τόση ανάπτυξη ρε παιδί μου και η ανεργία στα υψη πως γινετε ;

Μαρία

Οι 4 στους 10 που συμφωνούν, προφανώς είναι βολεμένοι στο υπερτροφικό μας δημόσιο. Πως θα πληρωθούν οι μισθοί τους του χρόνου, αν το Κράτος πάψει να έχει έσοδα από φόρους Ιδιωτικών επιχειρήσεων; Το σκέφτηκαν αυτό οι ελληναράδες μου;

OIKOLOGAKI

ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΡΚΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ Κ ΑΥΤΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝΕ ΑΥΤΑ , ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ .. ΟΤΙ ΠΕΙ Η Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΧΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης