Καθολικό αίτημα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Καθολικό αίτημα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Ενημέρωσαν όλους τους εκπροσώπους των  κομμάτων

Καθολικό αίτημα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Το καθολικό αίτημα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του νομοσχεδίου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, μετέφεραν  τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο θα καθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος.

Ειδικότερα, η  συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αμέσως μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή, συνεκλήθη και συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Αφού μελέτησε το κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου, η συντονιστική επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της και αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής το πρόεδρο της Ολομέλειας   Βασίλη Αλεξανδρή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους οποίους ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του δικηγορικού σώματος επί του επίδικου νομοσχεδίου.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της συντονιστικής συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ   Τάσο Κορωνάκη και τους εισηγητές-βουλευτές του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή,  Αντ. Συρίγο και   Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ποταμιού   Στ. Θεοδωράκη, τον εισηγητή βουλευτή του Ποταμιού   Αλεξ. Χατζηδημητρίου και τον βουλευτή του κόμματος   Ιασ.Φωτήλα.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία της συντονιστικής επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και είχε συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος   Φώφη Γεννηματά, παρουσία του εισηγητή στη Βουλή,   Ανδ. Λοβέρδου.

Η αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής επισκέφθηκε στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού   Δημ. Τζανακόπουλο, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε και με τον εισηγητή της Ν.Δ στη Βουλή, βουλευτή Νικ. Δένδια.

Η συντονιστική πλέον του   αιτήματος για απόσυρση του   νομοσχεδίου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, υπέβαλε εναλλακτικά   συγκεκριμένες προτάσεις για διόρθωση των κραυγαλέων αστοχιών που περιέχει το σχέδιο και οι οποίες όχι μόνο δεν επιταχύνουν την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά τουναντίον, παραβιάζουν τις αρχές της δίκαιης δίκης και πλήττουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Αύριο η συντονιστική επιτροπή αφού παραστεί, το πρωί της   στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο, θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης