Βρετανοί πουλούσαν το ναρκωτικό που σκότωσε τον Έλβις!

Βρετανοί πουλούσαν το ναρκωτικό που σκότωσε τον Έλβις!

Μετά από πληροφορίες για την παράνομη δραστηριότητα των δυο αλλοδαπών ηλικίας 27 και 33 χρόνων, οι αστυνομικοί οργάνωσαν αιφνιδιαστική επιχείρηση για να τους συλλάβουν

Βρετανοί πουλούσαν το ναρκωτικό που σκότωσε τον Έλβις!
Σημαντικές ποσότητες από το επικίνδυνο οπιοειδές παυσίπονο κωδεΐνη, που φέρεται να έπαιξε ρόλο στον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ, διακινούσαν δυο Βρετανοί που εντοπίστηκαν στην Ζάκυνθο από αστυνομικούς της Ασφαλείας και συνελήφθησαν!

Μετά από πληροφορίες για την παράνομη δραστηριότητα των δυο αλλοδαπών ηλικίας 27 και 33 χρόνων, οι αστυνομικοί οργάνωσαν αιφνιδιαστική επιχείρηση για να τους συλλάβουν. Στην κατοχή τους βρήκαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη και 48 χάπια κωδεΐνης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους βρέθηκαν άλλα 113 χάπια κωδεΐνης και 1.600 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση του ναρκωτικού. Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου που τους άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών. 

Η κωδεΐνη είχε εγκριθεί παλαιότερα ως αναλγητικό, καθώς μετατρέπεται σε μορφίνη στο σώμα του ασθενούς. Πρόσφατα κατατάχθηκε στις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες και αποφασίστηκε η σταδιακή απόσυρση της, μετά από επιστημονικές µελέτες που έδειξαν ότι είναι αναποτελεσματική, επικίνδυνη για την υγεία και, όταν λαµβάνεται συστηµατικά, προκαλεί εθισµό και επιφέρει αναπνευστική καταστολή, όπως συνέβη με τον «βασιλιά του ροκ εν ρολ».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης