Ιατρικός τουρισμός για…τρίχες

Ιατρικός τουρισμός για…τρίχες

Ο αριθμός των συνεδριών αποκατάστασης τριχωτού κεφαλής αυξήθηκε διεθνώς κατά 10% την περίοδο 2010-2012

Ιατρικός τουρισμός για…τρίχες
Άνθηση γνωρίζει η αποκατάσταση τριχωτού κεφαλής, η κατά το κοινώς λεγόμενο μεταμόσχευση μαλλιών, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με την Ελλάδα να βγαίνει κερδισμένη, λόγω της κομβικής της θέσης, και να μετρά ολοένα περισσότερους ξένους επισκέπτες που υποβάλλονται σε εμφύτευση μαλλιών.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωση Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (Ιnternational Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS), ο αριθμός των συνεδριών αποκατάστασης τριχωτού κεφαλής αυξήθηκε διεθνώς κατά 10% την περίοδο 2010-2012, για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Ευρώπη (39%), τη Μέση Ανατολή (34%), τον Καναδά (21%), την Αυστραλία (20%) και την Ασία (10%). Άνοδος καταγράφηκε και στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία κλινικής που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο, και τα οποία καταγράφουν αύξηση κατά 73% στον αριθμό περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
 
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ του δυτικού κόσμου και της Ανατολής και αξιοποιεί την αυξημένη ζήτηση για εμφύτευση μαλλιών που παρατηρείται διεθνώς τα τελευταία χρόνια» εκτιμά ο κ. Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της μεγάλης κλινικής, μέλος της ISHRS, προσθέτοντας ότι «περίπου 3 στους 10 ανθρώπους που υποβάλλονται σε εμφύτευση μαλλιών είναι ξένοι, χωρίς να υπάρχει κάποια προβολή στο εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι έρχονται από τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Ευρώπη, αλλά και τον Καναδά και τις ΗΠΑ».
 
Οι πολύ καλές ιατρικές υπηρεσίες των Ελλήνων ειδικών και οι χαμηλές τιμές, συγκριτικά με αυτές που κοστολογούνται οι εμφυτεύσεις στις προαναφερθείσες χώρες, είναι το βασικό «πακέτο» που επιλέγουν οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών, κυρίως γένους αρσενικού. Επιπλέον, όμως, συνδυάζουν τη μεταμόσχευση μαλλιών, γενείων  ή φρυδιών με διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης