Ζητείται ιερέας για την Ελληνική Αστυνομία

Ζητείται ιερέας για την Ελληνική Αστυνομία

Ζητείται ιερέας, κάτω  των 40 ετών, ο οποίος θα μιλά ξένη γλώσσα προκειμένου να επανδρώσει τη θέση του ιερέα του  σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Ζητείται ιερέας για την Ελληνική  Αστυνομία
Ζητείται ιερέας, κάτω  των 40 ετών, ο οποίος θα μιλά ξένη γλώσσα προκειμένου να επανδρώσει τη θέση του ιερέα του  σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί  τις θρησκευτικές ανάγκες των ενστόλων αστυνομικών.

Αυτό, προβλέπεται σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ιωάννη Πανούση και  τον υπουργό Πολιτισμού  και Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο  Ε΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κλείσιμο
Ο ιερέας του σώματος της ΕΛΑΣ θα κατέχει  τον βαθμό του υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί  να εξελιχθεί  μέχρι το βαθμό  του ταξίαρχου.

Ο ιερέας  της ΕΛΑΣ μπορεί να προέρχεται από μετάταξη αστυνομικών ή αξιωματικών  γενικών και ειδικών καθηκόντων, ειδικών φουρών και συνοριακών φυλάκων.

Όμως, εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛΑΣ για μετάταξη, τότε  ιερέας της ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι  και ιδιώτης Έλληνας ιερέας.

Οι ιδιώτες ιερείς για να μπορούν να προσληφθούν πρέπει να είναι μικρότεροι των 40 ετών, να έχουν πτυχίο Θεολογικής Σχολής, να κατέχουν χειροτονητήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης  Εκκλησιάς του Χριστού, να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή ιταλικά) σε επίπεδο τουλάχιστον μετρίως, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να μην έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και άλλα αδικήματα, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, κ.λπ.

Για την  αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων  θα συγκροτηθεί «ειδική επιτροπή  επιλογής»  η οποία θα απαρτίζεται  από ένα αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ ως πρόεδρο, έναν τακτικό καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η κατοχή δεύτερου ή τρίτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου προσδίδει μονάδες στη βαθμολογία έως και 50%, ενώ θα υπάρξει και συνέντευξη των υποψηφίων προκειμένου η επιτροπή να διαμορφώσει γνώμη αναφορικά με την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα των υποψηφίων.

 Ο ιερέας του σώματος της ΕΛΑΣ εξελίσσεται μέχρι το βαθμό του ταξιάρχου, βαθμό τον οποίο διατηρεί και μετά τη αποστρατεία του, ενώ  πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσει στην Ελληνική Αστυνομία για 8 χρόνια.

Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ότι η διάταξη που αναφέρει ότι ο βαθμός του ταξιάρχου διατηρείται και μετά την αποστρατεία, καταλαμβάνει και τους ιερείς της ΕΛΑΣ που έχουν τεθεί σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης